Lentefeesten Hoogerheide 2022
Lentefeesten Hoogerheide 2022 Foto: Pascal Brugman

Gezelligheid in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Traditiegetrouw op Hemelvaartsdag staat Hoogerheide in het teken van de Lentefeesten. Het mooie centrum wordt op donderdag 18 mei voor één dag omgetoverd tot een gezellige braderie. 

Wie op Hemelvaartsdag naar Hoogerheide komt, kan weer volop genieten van de autoshows, diverse kermisattracties, modeshows en heel veel gezelligheid. Hoe leuk is het, wanneer je net dat éne Lentekoopje scoort tijdens deze Lentefeesten, er is namelijk meer dan genoeg keuze. Neem bij zonnig weer plaats op de diverse terrassen, zodat u vanuit uw stoel kunt genieten van de gezellige drukte in onze Raadhuisstraat. Het belooft een mooi feestje te worden.

De organisatie is, in opdracht van de Ondernemersvereniging Winkel- & Horecahart Hoogerheide, in handen van Conny Berkelmans van Euromarkt/St. Christoffel. Naast zo’n 175 standhouders van buiten de regio, met een uitgebreid assortiment aan artikelen, pakken ook de lokale ondernemers groots uit. De pop-up-store van Herwonnen Levenskracht is  deze dag geopend. Zo’n negentig procent van de lokale ondernemers neemt deel aan deze Lentefeesten. Samen met de standwerkers geven de plaatselijke ondernemers “jus aan onze Lentefeesten”.

Tien jaar getunede auto’s en American Day
2023 is ook een jubileumjaar want de getunede cars, evenals de American Day, zijn deze editie voor de tiende maal te bewonderen op de Lentefeesten. Bezoekers kunnen de speciaal getunede auto’s vinden op de parkeerplaats achter restaurant ‘Bij de Pastorij’. Deze show loopt door tot achter de Action. Het terrein rondom het gemeentehuis, is het domein van de Amerikaanse auto’s en motoren, waarbij voor de liefhebbers diverse leuke spullen te koop zijn.

Kinderrommelmarkt
Het Ouwe Raedthuysplein wordt weer ingericht voor de jaarlijkse kinderrommelmarkt. Hier mogen kinderen gratis hun spulletjes verkopen. Aanmelden is niet nodig. Wel ziet de organisatie graag dat de mensen de spullen, die niet verkocht worden, ook weer mee naar huis nemen.

Parkeren

Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van het terrein achter Bistro d’Ouwe Leeuw, waar de scouting Hoogerheide het parkeerbeheer voor deze dag verzorgt. De parkeerplaatsen Haviksberg en achter de Jumbo Supermarkt zijn ook bereikbaar. Hoogerheide en de Lentefeesten zijn een beleving voor zowel jong als oud.

Afbeelding
Afbeelding
Lentefeesten Hoogerheide 2022