Huldiging atletes Marte Visser (14) en Cato Graswinckel (18).
Huldiging atletes Marte Visser (14) en Cato Graswinckel (18). Foto: Starworks Studio

Huldiging atletes Marte Visser en Cato Graswinckel

Algemeen

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers huldigden Marte Visser (14) kampioene 60m sprint en Cato Graswinckel (18) kampioene polsstokhoogspringen in het Gemeentehuis. 

Marte Visser begon op haar zesde met atletiek bij Spado. Ze deed graag verschillende onderdelen, dus begon ze met de meerkamp en het liefst op hordelopen, verspringen en sprint. Tijdens een bostraining twee weken voor het NK-indoor dit jaar liep ze een enkelblessure op. Ondanks goede fysiotherapie kon Marte geen hordes lopen, dus ging ze de zestig meter sprinten. Met een tijd van 7.99 won ze goud.

Cato Graswinckel ontdekte op jonge leeftijd het turnen, maar begon later toch aan atletiek bij Spado. Ze deed voor de eerste keer mee aan het NK Polsstokhoogspringen vorig jaar en tot haar grote verrassing won ze zelfs goud met een persoonlijk record van 3.35. Haar rivale sprong 5 centimeter lager. Inmiddels is Cato begonnen aan de studie geneeskunde in Rotterdam en hierdoor heeft ze zich aangesloten bij Rotterdam Atletiek. Dit tot verdriet bij Spado, want daar hielp ze bij het trainen van de Framerunners en die moesten dus op zoek naar een nieuwe trainer/ster. 

Op 23, 24 en 25 juni dit jaar wordt het NK Atletiek in de categorieën U20 & U18 bij Spado in Bergen op Zoom gehouden. Marte gaat dan zeker weer verspringen en hordelopen. Voor Cato is het nog onzeker of ze mee kan doen, want zij heeft dan tentamens.