Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Verspringkampioen Meike Verdaasdonk gehuldigd

HOOGERHEIDE/HUIJBERGEN - Op het NK indoor-atletiek in Apeldoorn sprong de Huijbergse Meike Verdaasdonk maar liefst 5 meter en 84 centimeter ver. Met die reuzesprong werd ze Nederlands Kampioen en daarom werd ze in Hoogerheide gehuldigd door burgemeester Steven Adriaansen en sportwethouder Hans de Waal.

"Echt cool dat ik hier mag komen!", roept de 16-jarige Meike Verdaasdonk uit als ze het kantoor van de burgemeester binnenstapt. Die toont zich zeer geïnteresseerd in haar sport en wil alles weten over de techniek van verspringen. Meike vertelt het graag: "Je moet een snelle aanloop nemen. Dat kan ik aardig goed, want op de zaterdag van het NK kwam ik ook uit op de 400 meter. Maar je moet ook met de juiste techniek springen, met je benen vooruit en zo moet je ook neerkomen. Daarop heb ik het afgelopen jaar veel getraind met mijn trainer Frans Krechting. Bovendien maakt mijn opa veel foto's bij alle wedstrijden en daardoor kan ik zien hoe ik spring en wat ik nog kan verbeteren. Dat heeft geholpen want ik ben ook veel beter geworden."

Meike werd zo goed dat ze met haar sprong van 5.84 zelfs het seniorenrecord van haar vereniging SPADO scherper stelde. De burgemeester en wethouder nemen hun petje af voor Meike: "Voor je kwam hebben de wethouder en ik ook geoefend. We kwamen niet zo ver als jij maar hebben wel opgemeten dat mijn kantoor precies zes meter breed is. Zo ver kun jij dus ongeveer springen!"

Meike zit al 8 jaar op atletiek maar won nog nooit eerder een prijs. "Meestal eindig ik ergens in de top tien. Toen ik mijn verste sprong maakte had ik ook niet echt een "wauw"-gevoel maar ik hoorde wel dat iedereen begon te klappen en gillen. Toen ik op het scorebord keek en mijn afstand zag dacht ik "huh"? Zo ver heb ik nog nooit gesprongen! Ik hoopte op een medaille, maar Nederlands Kampioen worden is wel héél leuk. Dat wil ik wel vaker meemaken!" Volgend jaar komt Meike uit bij de senioren, waar het niveau nog hoger ligt. "Daar springt de kampioen zes meter, met mijn sprong was ik daar tweede of derde geworden", analyseert Meike nuchter. "Ik wil wel verder met springen, maar de Olympische Spelen zijn niet echt mijn doel. Ik ga volgend jaar naar een Cruijffcollege, zodat ik mijn sport serieus kan blijven beoefenen. En als ik geen blessures krijg zit ik misschien volgend jaar wel weer bij de burgemeester. Dat zou cool zijn!"

Meer berichten