TTC de Liefhebbers gaat aan het nieuwe fietsseizoen beginnen (foto: Piet Brocatus).
TTC de Liefhebbers gaat aan het nieuwe fietsseizoen beginnen (foto: Piet Brocatus). Foto: Piet Brocatus

TTC de Liefhebbers weer op de pedalen

Algemeen

HALSTEREN - Zondag 12 maart 2023 is het dan eindelijk weer zover dat de leden van TTC de Liefhebbers op hun fiets stappen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dit seizoen loopt -als er geen gekke gebeurtenissen voordoen - door tot medio oktober. In principe wordt iedere zondag gestart om 09.00 uur op het plein bij de Huiskamer van Halsteren waarna de drie afdelingen (Trimmers A , Trimmers B en Recreanten) aan hun tocht beginnen. 

De eerste keer is het geen groot aantal kilometers dat wordt afgelegd (recreanten 25 kilometer en de trimmers 50 kilometer) en naar verwachting is men om 11.00 uur terug in Halsteren. Na afloop van deze openingsrit wordt gezamenlijk een kopje koffie met iets lekkers genuttigd in clublokaal Tivoli in Halsteren.

Elke zondagmorgen wordt een andere route gereden en langzaam zal de te fietsen afstand groter worden. Mocht u ook interesse hebben om te gaan fietsen, dan kan dat. U kunt zich zowel voor de recreanten als de trimmers aanmelden. De trimmers A - die op een racefiets rijden - leggen een afstand af tussen de 60 en 80 kilometer. De gemiddelde snelheid van deze groep bedraagt circa 28 kilometer per uur. Een groepje mannen van 65+ , 70+ , maar zeker nog fit genoeg voor de racefiets, alhoewel dat uiteraard ook vrouwen kunnen zijn, stapt ook elke zondag op de racefiets om een ritje te rijden. Hun afstand bedraagt ongeveer 60 kilometer met halverwege een koffiestop, die zoveel mogelijk samenvalt met de koffiestop van de trimmers A. De gemiddelde snelheid bij de trimmers B ligt op 24 à 25 kilometer per uur. Mocht er een trimmer B zijn die zich fit en sterk genoeg voelt om een tandje harder en verder te fietsen dan is er altijd de mogelijkheid om een rit mee te rijden met de A groep. Een A trimmer kan ook een keertje met de B trimmers meerijden. De recreanten rijden op een gewone fiets of op een fiets met ondersteuning tussen de 30 en 50 kilometer. Normaliter wordt er ook bij deze groep een koffiestop gehouden. De tourcommissie regelt de ritten en zoekt plaatsen waar de koffie gedronken kan worden. De gemiddelde snelheid de recreanten ligt op 17 kilometer per uur.

TTC de Liefhebbers is aangesloten bij de NTFU hetgeen betekent dat men verzekerd is mocht er iets gebeuren. De vereniging heeft ook een eigen veiligheidsregel: helm verplicht voor alle leden en de verkeersregels in acht nemen. .

Mocht U interesse hebben om met één van de afdelingen mee te fietsen meldt u zich dan aan bij de secretaris, Richard Kuijlen, telefoon 0164-683915, e-mail: ttcdeliefhebbers@gmail.com of kom voor vertrek van de ritten langs op het dorpsplein waar één van de aanwezige bestuursleden u nadere informatie kan verstrekken. U mag altijd zonder verplichting drie ritten meerijden en dan besluiten of u al dan niet lid wordt van de vereniging. Een bezoekje aan de website ( www.ttcdeliefhebbers.nl ) is zeker de moeite waard. Verspreid over het resterend deel van het jaar vinden er diverse activiteiten plaats, die nog nader ingevuld moeten worden, maar in oktober is zeker de sluitingstocht met feestmiddag. In april wordt nieuwe kleding verwacht.