Deel WVV'67-selectie in Blackpool
Deel WVV'67-selectie in Blackpool

Titel Feyenoord boven promotie met WVV’67

Algemeen

WOENSDRECHT – Met gepaste trots nam WVV’67 onlangs de officieuze titel ‘Woensdrechts Beste 2022’ in ontvangst. Twaalf maanden waarin het groenzwarte pact dikwijls vriend en vijand voetballend verraste en de cijfers tot de verbeelding spraken. Alles op basis van saamhorigheid, betrokkenheid en gezelligheid. Youri van der Meulen weet al een kwart eeuw niet beter!

Tijdens de WVV-nieuwjaarsreceptie werd Youri van der Meulen gefêteerd met zijn zilveren lidmaatschap. Opzienbarend daar de jubilaris slechts 26 lentes telt. “Uit de verhalen heb ik begrepen dat mijn vader op de dag van mijn geboorte vanuit Hoogerheide direct naar Woensdrecht is gereden en me als lid heeft aangemeld. WVV’67 werd me met de paplepel ingegoten.”

Clubman 

Vader Sean van der Meulen startte zijn voetballoopbaan op het op een steenworp afstand gelegen METO-veld. Het ontbreken van roodwitblauw toekomstperspectief deed, zoals zovelen met en na hem, besluiten zijn voetbalheil elders te zoeken. Inmiddels is senior reeds drie decennia als clubman pur sang aan WVV’67 verbonden. 

Youri van der Meulen weet niet beter. “Ik woonde in Hoogerheide en ging er naar school, voetballen deed ik in Woensdrecht, onder meer tegen mijn schoolkameraden die bij METO speelden. Voor mij de normaalste zaak van de wereld. Ook met WVV 1 is dit al vaak voorgekomen.”

Momenteel is Youri van der Meulen herstellende van een blessure die hem bijna het gehele seizoen al aan de kant houdt. Sinds zijn debuut op 11 mei 2014 vormde hij in een slordige 125 competitiewedstrijden een vaste waarde op het middenveld van trainers Peter Deelen, Hans Vos en Gerard Lazarom. Nieuwe roerganger Ruud Spierings posteerde hem in de voorbereiding en start van de competitie als rechtsback. “Zowel Thijs de Ron als ik werden naar de defensie gehaald, om er voetballend beter uit te komen, geloof ik. Heb dus maar heel even gespeeld alvorens ik aan mijn ‘scheepsbotje’ moest worden geopereerd. Een blessure die ik zonder het te weten heb opgelopen. Er is een stukje bot uit mijn bekken in de breuk geplaatst en daarna volgden negen weken gips. Het heeft zijn tijd nodig. Ik train al weer mee en ga binnenkort proberen wedstrijdritme in de lagere elftallen op te doen. Ik moet meer dan honderd procent fit zijn om weer aan te sluiten. Ook dit seizoen gaat het weer best goed en de trainer houdt vast aan het team wat presteert.”

Blackpool

Met het oog op de tweede seizoenshelft toog een 32-koppige WVV-selectie in de winterstop voor alweer de derde maal op trainingskamp naar het Engelse Blackpool. Voor de familie Van der Meulen een klein beetje thuiskomen. “Mijn oma van vaderskant komt er vandaan en mijn vader is er zelfs geboren. Familie bezit er een bungalowpark waar we kunnen verblijven, trainen doen we op het mooie complex van AFC Fylde. En met Colin Greenall, een familielid met ruim 650 wedstrijden in het Engelse betaalde voetbal achter zijn naam, die een gasttraining verzorgde. Verder waren we te gast bij het FA-cup duel Blackpool-Nottingham Forrest.” 

Na een valse start thuis tegen RSV volgde op Sportpark De Fortuin een 3-1 remonte tegen Noordhoek. “De nieuwe trainer Ruud Spierings probeert WVV een iets andere speelstijl bij te brengen dan die we in de voorbije seizoenen gewend waren. Zo dient het elftal vanaf de aftrap druk op de tegenstander te zetten. Dit ging in sommige wedstrijden goed en kwamen we voorsprong. Iets wat echter niet kon worden vastgehouden en dus al enkele punten kostte. Nog te wisselvallig zeg maar.” 

DNA

Het kan vooralsnog de pret en het plezier bij WVV’67 niet drukken. De club heeft een goede mix van routiniers en aanstormend talent. De komende jaren lijkt de toekomst voor de selectie gewaarborgd. Wat is het DNA van WVV’67? “Ik heb natuurlijk geen vergelijking omdat ik alleen hier heb gespeeld. Wat ik vooral van jongens en trainers hoor, die van buiten hier komen spelen en trainen, is dat de sfeer hier uniek is. Iedereen is op zijn of haar manier betrokken en dat maakt de club zoals die is. Niets moet, alles mag.”

De laatste uitspraak stelt Youri van der Meulen voor een duivels dilemma. Als supporter van Feyenoord bezoekt hij met grote regelmaat zijn cluppie en was vorig jaar in Berlijn, Praag alsmede de finale in Tirana getuige van de Europese campagne. In mei promotie met WVV’67 of kampioenschap van Feyenoord? “Dan ga ik toch voor die titel in Rotterdam. WVV’67 heeft een niveau hoger niks te zoeken. Laat ons lekker in de Vierde Klasse de derby’s blijven voetballen!”