Levi & Peter Deelen
Levi & Peter Deelen

Prettig in de luwte te Heerle

Algemeen

HOOGERHEIDE – Binnen de gemeente Woensdrecht vormt de Vierde Klasse B voer voor menig voetbaldiscussie. Logisch met METO, Grenswachters, ODIO en WVV’67 op een hoop in dezelfde competitie. In de schaduw van het kwartet acteert Vivoo noodgedwongen in de kelder van het amateurvoetbal. De Vijfde Klasse A heet het podium waarop het in seizoen 2022-2023 moet gebeuren. Een terugkeer naar het derbyvoetbal wordt gekoesterd. Ook aan een keukentafel in Hoogerheide hebben vader Peter en zoon Levi Deelen met HSC’28 dezelfde dromen…

Molenschot, Gloria, SVG, Advendo vormen de alternatieven voor alle Woensdrechtse twisten. In de voorbije twee decennia stond Peter Deelen (56) na een actieve carrière bij METO, Rillandia en Grenswachters aan het roer bij Vivoo, ODIO, WVV’67 en METO. Tussendoor coachte hij al eens HSC’28, de club waar hij tijdens de coronapandemie opnieuw instapte. Trainen in de luwte? “HSC’28 is een mooie dorpsclub. Een vereniging die me, vanwege mijn roots alhier, nauw aan het hart ligt. En waar ik het, ondanks de ietwat tegenvallende resultaten, nog prima naar mijn zin heb. We hebben een goede doch geen brede selectie, een mix van jong en routine. Als iedereen fit is en we geven 110%, dan kunnen we misschien dromen van een stapje vooruit. De regionale derby’s blijven ook voor een club als HSC’28 belangrijk. Voor uitwedstrijden in Tilburg krijg je weinig supporters warm. Ook andersom niet. Verder moet je een beetje geluk hebben. Vorig jaar kwamen we voor een periodetitel een doelpunt te kort. Iets later promoveerde Drunen.”

Vriendschap

Op grond van zijn verleden beschikt Peter Deelen over een status aparte binnen het Woensdrechtse voetbal. Als voetballer en trainer wist hij wekelijks van de hoed en de rand. “Natuurlijk bekijk ik de uitslagen met interesse. En bij verschillende verenigingen heb ik vriendschappen overgehouden en hoor zodoende wel eens wat. Dat ik nog steeds op de hoogte ben van alle in en outs, dat niet hoor. Ik richt me op Heerle, en daar heb ik voorlopig mijn handen vol aan!”, lacht Peter Deelen. 

Sinds drie seizoenen heeft vader Peter bij HSC’28 de beschikking over zoon Levi Deelen (23). Na vier voetbaljaargangen in dienst van METO ging hij weloverwogen op zoek naar nieuw spelplezier in Heerle. “Door verschil van inzichten ben ik buiten Hoogerheide gaan kijken. Achter mijn vaders rug heb ik met enkele jongens van HSC’28 over de club gesproken. Ik kende al wat gasten uit de tijd dat pa eerder hier trainer was. Ik ging als klein ventje altijd mee. Ik had een goed gevoel en vertelde hem pas later dat ik kwam. We hebben een leuk team waarin ik dit seizoen als verdedigende middenvelder speel, iets meer aan voetballen toekom en zelfs al drie keer scoorde. Moet niet gekker worden! Dat ik hierdoor op het veld de aansluiting met het derbyvoetbal mis, is zeker jammer. Ben daarom blij dat Vivoo erbij is gekomen. Spelen tegen bekenden, dat blijft toch altijd het mooiste”, aldus Levi Deelen. 

Of Vivoo er ook zo over denkt? Zondag verloor het, ondanks doelpunten van Roel Paulus (2) en Jeroen van Gastel, voor de derde opeenvolgende maal thuis. Met 3-5 van… HSC’28.