Afbeelding

WVV’67 Woensdrechtse beste

Algemeen

HOOGERHEIDE – Waar het groenzwarte sprookje dit seizoen eindigt is nog twee wedstrijden afwachten! WVV’67 heeft nog alle troeven in handen om een clubhistorische nacompetitie te bereiken. Of het ticket naar de toegift naar de derde Klasse niet wordt binnengehaald, doet aan de bereikte status van trainer Gerard Lazarom geen enkele afbreuk. Zijn laatste seizoen op Sportpark De Fortuin was bovenmodaal. De prestigieuze titel ‘Woensdrechts beste’ werd zondag nogmaals bevestigd met een klinkende overwinning bij METO!

Geen enkele derby binnen de gemeentegrenzen kent meer bloedlijnen dan die tussen METO en WVV’67. Decennia terug keek men vanuit Woensdrecht op tegen de grote broer uit Hoogerheide. De laatste tien jaar is er sprake van nivellering en bestrijden ze elkaar als volwaardige Vierde Klassers. Zondag 22 mei betekende de volgende onderlinge twist de openingswedstrijd op het vernieuwde kunstgrasveld te Hoogerheide. METO, zonder de geschorste Daan Maasdijk, opende fel zonder echt gevaarlijk te worden. 

WVV’67 speelde degelijk zoals het hele seizoen gebruikelijk. Voor de neutrale toeschouwer ontstond er langzaam maar zeker een vermakelijke voetbalstrijd. De thee was al in geschonken toen WVV’67 nog een hoekschop kreeg. 

Matt Luijkx had aan een moment van onachtzaamheid in de METO-defensie genoeg om bij de tweede paal binnen te knikken, 0-1 (foto). In de eerste minuut na rust deed de oud-Meto-speler zijn voormalige ploeggenoten opnieuw pijn. Niels Adriaansen liet zich verrassen en Luijkx kopte zijn negende seizoentreffer tegen de touwen.

METO vond amper drie minuten jaren aansluiting toen aanvoerder Jens Hermans een fraaie solo achter Brian Verbrugge schoot. De thuisploeg ging op zoek naar meer zonder echter een vuist te maken. WVV’67 controleerde en loerde op de momenten waarop ze haar tegenstander opnieuw pijn kon doen. In de 65e minuut trakteerde het METO op een razendsnelle counter en bracht de mee opgekomen Martijn de Nijs op de rand van het strafschopgebied in stelling. De Nijs, eveneens een roodwitblauw verleden, verschalkte met een weergaloze lob Bram Konings en 1-3 was een feit.

Youri van der Meulen leek nog meer zout in de wonden te gooien. Echter om onduidelijke redenen werd de Woensdrechtse goal door de scheidsrechter van dienst geannuleerd.

De eindstand werd door Arthur van de Goor, Rick Overbeeke en Corné Adriaansen geraden. Laatstgenoemde mag zich evenals Tomlin Smits (ODIO-METO) namens JWC Bouw en MvO Metselwerk winnaar van de Wilbrink Slagroomtaart weten!

METO: Bram Konings, Donovan de Weert, Joep van Kalmthout (37. Patrick van Roosendaal), Dennis Wilting, Niels Adriaansen, Jens Hermans (76. Niels Goossens), Quinten Hunting, Sander Bogers, Bo Vriens (81. Daan Verresen), Geert Verstraten, Delano Sebrechts.

WVV’67: Brian Verbrugge, Sander de Nijs (79. Timo Zwart), Quirijn Schevenhoven, Matt Luijkx, Martijn de Nijs (85. Kas van Zantvliet), Joost Colpaart, Jens van Lakwijk (76. Stijn Prop), Hessel van Aalzum, Youri van der Meulen, Kieran Pijnen (73. Max van Elzakker), Bjorn Verbrugge.