Afbeelding
Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het laatste speelweekend van 2023 stond nog bol van de beslissings- en inhaalwedstrijden. Helaas zorgden de winterse weersomstandigheden ervoor, dat er afgelopen weekend niet gevoetbald kon worden op ons sportpark. Enkele wedstrijden zijn naar doordeweekse avonden deze week doorgeschoven. Helaas kunnen we dus geen verslag doen van de beslissingswedstrijden.

Staf Zaterdag 1 verlengt contract

Zowel hoofdtrainer Erik van der Giesen als assistent-trainer Anton Verweij blijven verbonden aan Halsteren en de Zaterdag 1. Beiden verlengen voor een jaar met de optie tot verlenging. Sinds dit seizoen zijn zij samen met de Zaterdag 1 een weg ingeslagen, waarbij de aanwezige potentie van het team is aangeboord. En het maximale is zeker nog niet bereikt! De blik is naar boven, waarbij men tegen de top 3 aanschurkt. We zijn verheugd dat de goede chemie tussen team en staf hierdoor een vervolg krijgt.

Beide hoofdmachten hebben het lastig

Nu de winterstop is ingetreden, kunnen we terugkijken op de eerste helft van het seizoen 2022/2023. Vooraf waren -  net als in voorgaande seizoenen - de verwachtingen hoog gespannen voor beide elftallen, hoewel duidelijks was dat beide selecties fors waren gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen.

Zaterdag 1 kwam als winnaar uit de Markiezen Cup en kende daarna een goede reeks in de bekerpoule.  Vorige week plaatste de ploeg zich voor de vierde ronde van de districtsbeker door een 1-2 zege op tweedeklasser Victoria ‘03. In de derde klasse werd gestart met drie overwinningen op rij, maar daarna kwam de klad er een beetje in. Met nederlagen tegen MOC’17, De Jonge Spartaan en Prinsenland moest Halsteren een stapje terug doen op de ranglijst, maar bezet het met een vierde plek een prima uitgangspositie voor de tweede helft van de competitie. Op zaterdag 21 januari wordt die competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Den Bommel.

Zondag 1 kende een moeizame start in de vierde divisie. In de eerste zeven wedstrijden werden slechts vier punten behaald door evenzoveel gelijke spelen. In de maand november werden tien punten in vier wedstrijden behaald en leek het lek boven. De selectie kampte de eerste seizoenshelft met enkele blessuregevallen, waardoor met name het aantal middenvelders waarover trainer Erwin de Nijs kan beschikken, beperkt was. De stootkracht voorin is een ander zorgenkind, waardoor het maken van doelpunten iedere wedstrijd weer geen eenvoudige opgave is. Halsteren bezet nu een tiende plaats op de ranglijst. Hopelijk kan het tij in de tweede seizoenshelft nog gekeerd worden. De resultaten in de tweede periode zijn tot nu toe bemoedigend te noemen, Moerse Boys is de eerste tegenstander na de winterstop. Op zondag 22 januari komen zij op bezoek op sportpark De Beek.

Zaterdag 2 plaatst zich voor promotiepoule

In de reserve tweede klasse heeft het tweede zaterdagelftal van Halsteren zich via een derde plek op ranglijst geplaatst voor de promotiepoule van de voorjaarscompetitie. Het talentvolle team onder de bezielende leiding van trainer/coach Erik Verschoor speelt dit seizoen voor het eerst op dit niveau en doet dat niet onverdienstelijk. Het tweede deel van de competitie zal het worden ingedeeld in een poule van acht teams, waarmee een volledige competitie wordt gespeeld.  

De redactie van deze rubriek houdt ook een korte winterstop. Wij melden ons weer in De Halsterse Krant van 11 januari 2023. Wij wensen de lezers hele fijne feestdagen toe!

Foto links: Zaterdag 1; rechts: Zaterdag 2 seizoen 2022-2023.

Zondag 1 seizoen 2022-2023.
Afbeelding