Afbeelding

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Afgelopen weekend kon er gelukkig weer volop gevoetbald worden op sportpark De Beek. Voor veel teams was er zelfs al weer een competitiewedstrijd te spelen, nu de KNVB zo snel mogelijk wilde starten met de hervatting van de competitie. Het hoofddoel is om de competities dit seizoen volledig uit te spelen. De bekercompetitie en de promotie-/degradatie-wedstrijden zijn vervallen. Maar het allerbelangrijkste is dat er weer volop kan worden getraind en gespeeld en daar hebben we met z’n allen enorm naar uitgekeken.

Deze week een korte beschouwing van de pupillenafdeling van RKSV Halsteren. Omdat bij de jongste jeugd het competitie-element niet het belangrijkste is, valt er over deze teams wat minder te melden over de uitslagen en standen. Spelplezier en individuele ontwikkeling staan bij deze teams voorop, en dat wensen we ze weer volop toe. We stellen daarom deze week de JO11-teams aan u voor.

JO11-1 (2e klasse - 04)

Met een plekje in de middenmoot van de 1e klasse in de tweede fase had je mogen verwachten dat de JO11-1 ook in de derde fase in dezelfde klasse zou uitkomen. Helaas heeft de KNVB anders beslist en is de JO11-1, dat het seizoen begon in de hoofdklasse, in de tweede klasse ingedeeld. Het levert wel mooie derby’s op. Zo staan duels tegen Roosendaal, De Markiezaten en Tholense Boys op het menu. Dat worden hoe dan ook weer mooie potjes voetbal. 

JO11-2 (3e klasse - 28)

Met knappe resultaten in de eerste twee fases van het vierfasenvoetbal mag de JO11-2 het in de derde fase opnieuw in de derde klasse gaan proberen. Voor de verandering speelt het team nu in een poule met louter Zeeuwse tegenstanders. Of dat een voordeel is, weten we niet. Wat we wel weten is dat de JO11-2 ook nu weer vol voor de winst gaat en ook de derde fase zo hoog mogelijk wil eindigen.

JO11-3 (3e klasse - 26)

Na de promotie van de vierde naar de derde klasse in de tweede fase wist het team keurig stand te houden in die hogere klasse. Ook in deze derde fase staat het team weer ingedeeld in de derde klasse en zal het ongetwijfeld een poging wagen om zich nu in de top van deze klasse te nestelen.

JO11-4 (5e klasse - 02)

De JO11-4 had het zwaar in de voorgaande twee fases, waarin het helaas nog niet lukte om een overwinning te boeken. In de derde fase is het team ingedeeld bij gelijkwaardige tegenstanders, waarmee de kans op mooie resultaten zullen toenemen. Maar het allerbelangrijkste is dat de spelers hun spelplezier behouden, dan komen de resultaten vanzelf!

Zondag 1 hervat competitie

Eind november sloot Zondag 1 de eerste seizoenshelft eerder dan gepland af met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen. Een totale offday resulteerde in een ontluisterende 5-2 nederlaag. Na de extra lange winterstop komt de zondaghoofdmacht aankomend weekend eindelijk weer in actie. Longa ‘30 uit Lichtenvoorde is de tegenstander. Halsteren zal erop gebrand zijn de hervatting goed te beginnen om zo in het spoor van koploper Baronie te blijven. De achterstand bedraagt nu al zeven punten, maar de stand zal nog worden aangepast omdat rode lantaarndrager EHC/Heuts zich heeft teruggetrokken uit de competitie.

De wedstrijd tegen Longa ‘30 begint om 14.30 uur. Publiek is weer van harte welkom op het sportpark. Voor toegang tot de kantine is een coronatoegangsbewijs verplicht. Langs de lijn en op de tribune dient het publiek 1,5 meter afstand te houden. 

Ook Zaterdag 1 speelt thuis

Klundert was op 16 oktober jl. de eerste tegenstander die punten afsnoepte van het tot dan toe ongeslagen Halsteren. Het team van scheidend trainer Remco van Haaren heeft dus wel een appeltje te schillen met deze tegenstander. Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 om 15.00 uur thuis tegen deze middenmoter. Halsteren gaat weer op jacht naar de koppositie en kan zich daarbij geen puntverlies veroorloven. De wedstrijd op sportpark is vrij toegankelijk. En ook hier gelden voor toeschouwers de 1,5 meter afstand langs de lijn en op de tribune, en het verplichte coronatoegangsbewijs voor een bezoek aan de kantine. 

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 5 februari: 08:30 Halsteren JO10-2 - METO JO10-1; Halsteren JO8-2 - SJO De Markiezaten JO8-3; Halsteren JO10-1 - SJO De Markiezaten JO10-2; 09:45 Halsteren JO11-2 - ST Kapelle/Hansweertse Boys JO11-2; Halsteren JO11-3 - DVO’60 JO11-1JM; Halsteren JO13-2 - De Fendert JO13-1; Halsteren MO15-1 - Unitas’30 MO15-1; 11:15  Halsteren JO14-1 - Dongen JO14-1; Halsteren JO16-1 - ST Cadzand/Groede/Schoondijke JO16-1; Halsteren MO19-1 - Kruiningen MO19-1; 13:00 Halsteren 2 - Internos 4; Halsteren JO17-3 - Cluzona JO17-1; Halsteren JO17-2 - DSE JO17-1; 15:00 Halsteren 1 - Klundert 1; Halsteren 7 - SPS 3; Halsteren 6 - Alliance 5; Halsteren 3 - DVO’60 2.

Zondag 6 februari: 11:30 Halsteren 3 - Steenbergen 2; 12:00 Halsteren 2 - IFC 3; 14:30 Halsteren - Longa ‘30.