Salah Jaddi zorgde voor de 0-2 tegen Dongen
Salah Jaddi zorgde voor de 0-2 tegen Dongen Foto: Christian Keijsers Fotografie

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Er kon weer volop worden gevoetbald afgelopen weekend. Toch werd een flink aantal wedstrijden uitgesteld omdat teams vanwege de vele coronabesmettingen geen volwaardig team op de been konden brengen. Daardoor liet ook de hervatting van de competitie voor Zaterdag 1 nog even op zich wachten. Beide hoofdmachten speelden een nuttige oefenwedstrijd. 

Halsteren 1 (za) - VVC ‘68 0-1

De thuiswedstrijd tegen laagvlieger NOAD ‘67 had juist een mooie opmaat moeten zijn voor de wedstrijden tegen subtoppers die de komende weken volgen. Het was in de huidige vorm misschien maar beter dat er werd geoefend tegen buurman VVC ‘68. Het lukte de formatie van scheidend trainer Remco van Haaren niet om indruk te maken tegen de vierdeklasser. Het was eerder andersom. De gasten maakten een gretige indruk, daar waar Halsteren eigenlijk de hele wedstrijd moeite had om elkaar te vinden en begrijpen. Pluspunt was de rentree van spits Tom de Bonte. Maar ook hij kon niet voorkomen dat VVC ‘68 in de tweede helft brutaal een voorsprong pakte en die ook niet meer weggaf. De 0-1 nederlaag betekent werk aan de winkel voor de staf van Zaterdag 1 om de spirit in het team terug te brengen op het niveau van voor de winterstop. Het team mag komende zaterdag gelijk aan de bak tegen de nummer 6 Seolto in Zevenbergen. Halsteren moet in het spoor blijven van de kopploegen WHS en Prinsenland en kan zich vanaf nu geen misstap meer veroorloven. De wedstrijd start om 14.30 uur en is “live” te volgen via ons Twitteraccount @HalsterenZa1.

Dongen - Halsteren 1 (zo) 0-2

Beter verging het Zondag 1 in Dongen. Vanwege de overvloedige regenval moest worden uitgeweken naar het kunstgras. Halsteren legde een prima partij op de mat tegen de trotse derde-divisionist. Lange tijd zag het er naar uit dat de ploegen op een doelpuntloos gelijkspel afstevenden, maar een kwartier voor tijd brak Nassim Asrih de ban en opende de score. Halsteren moest het deze wedstrijd overigens doen zonder Idabdelhay en Zimmerman in de voorhoede, maar wist desondanks genoeg kansen te creëren. Eén daarvan werd vlak voor tijd benut door Salah Jaddi, waarmee Halsteren op een 0-2 voorsprong kwam. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en Halsteren kon dus terugkijken op een mooi resultaat. Komend weekend oefent Halsteren thuis tegen zondag-hoofdklasser VOC uit Rotterdam. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur en publiek is uiteraard weer van harte welkom! Een week later wordt dan eindelijk de competitie hervat met een thuisduel tegen Nuenen.

Wedstrijdtip: Halsteren 2 (za) - MOC ‘17 2

Het tweede zaterdagelftal heeft dit seizoen al behoorlijk wat indruk weten te maken. Met name in de bekercompetitie schakelde het meerdere hoger geklasseerde tegenstanders uit, maar ook in de reguliere competitie gaat het team tot nu toe ongeslagen aan kop in de derde klasse. Komende zaterdag komt echter de runner-up MOC ‘17 2 op bezoek. Deze tegenstander heeft slechts twee verliespunten meer en incasseerde tot nu toe slechts drie tegendoelpunten. Afgelopen weekend had de ploeg van coach Erik Verschoor een slechte generale, dus de mannen zullen scherper moeten zijn tegen MOC ‘17. En de steun van het publiek kan het team zeker gebruiken! Kom dus kijken op sportpark De Beek. De wedstrijd start om 13.15 uur.

Nieuwe trainer Zaterdag 1

Met ingang van aankomend seizoen wordt Erik van der Giesen de nieuwe trainer/coach van Zaterdag 1. Met Erik halen we meerdere jaren trainerservaring welke hij heeft opgedaan bij de eerste elftallen van Kogelvangers en DHV. De ambities van trainer en elftal vinden elkaar in hun weg naar boven. Tevens voor hem de belangrijke opgave om, naast promotie, de aansluiting met onze talentvolle jeugd verder gestalte te geven.

FIFA game event in kantine

Komende vrijdag vindt er eindelijk weer een activiteit voor de jeugd plaats in de kantine van onze club. Van 18.00 tot 21.00 uur organiseren we het FIFA 22 event van WePlay Esports voor de jeugd tot en met de JO19. Wie wordt de esporter van RKSV Halsteren. Inschrijven voor dit game event kan via de website www.rksvhalsteren.nl

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 12 februari: 08:30 Halsteren JO9-2 - VVC’68 JO9-2; Halsteren JO8-3 - DOSKO JO8-1JM; Halsteren JO9-1 - Rood-Wit W JO9-1. 09:45    Halsteren JO11-1 - Tholense Boys JO11-1; Halsteren JO11-3 - SC Kruisland JO11-1; Halsteren JO13-3 - MOC’17 JO13-7. 11:15 Halsteren JO15-1 - Hardinxveld JO15-1; Halsteren JO13-1 - Roosendaal JO13-2JM 13:00 Halsteren JO19-2 - ST WIK ‘57/Brouwershaven JO19-1; Halsteren JO16-2 - Prinsenland JO16-1; Halsteren JO17-1 - SC Gastel JO17-1. 13:15 Halsteren 2 - MOC’17 2. 15:00 Halsteren 5 - SC Gastel 2; Halsteren 4 - Prinsenland 2; Halsteren 7 - VVC’68 5.

Afbeelding