Ronde van Hoogerheide vorig jaar.
Ronde van Hoogerheide vorig jaar. Foto: Remco Weterings

Finale Brabantse Wal Wielerevents zondag in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op zondag 12 mei krijgt het Brabantse Wal Wielerevent een vervolg en zullen de finale wedstrijden verreden worden in Hoogerheide. Met als winnaars bij de Elite/Beloften Roan Konings ( Woensdrecht), Delanno Swenner (Huijbergen), Nils Sinschek (Ossendrecht) en Rens Vermeulen hebben de renners al mooie wedstrijden laten zien. Dat belooft wat voor Hoogerheide!

De renners hebben dit jaar de wedstrijden van Brabantse Wal Wielerevents goed weten te vinden. Gemiddeld stonden er ruim 80 elite/beloften renners aan het vertrek. De buitenlandse inbreng was ook groter dan voorgaande jaren met deelname uit België, Engeland, Noorwegen, Ierland en Duitsland. De behoefte aan “rondje rond de kerk” is dan ook groot. Zeker omdat er steeds meer criteriums regionaal en nationaal wegvallen, omdat men het organisatorisch niet rond krijgt. De organisatie “Vrienden van de Koers” krijgt dan ook veel waardering van de renners, KNWU en de gemeente Woensdrecht. Hiermee wordt de naam “Wielergemeente” op de kaart gezet. 

In Hoogerheide zal er gestreden worden om de “Grote Prijs LAWI Sportwear” en het eerste startschot zal vallen om 11.30 uur voor de nieuwelingen over een afstand van 40 km. Zij rijden het parcours in een achtvorm met twee beklimmingen op de Scheldeweg. De ronde is zeer selectief en heeft een lengte van 2800 meter. Start/finish zal in de Raadhuisstraat nabij café Boulevard zijn. Om 12.45 uur is het beurt aan de junioren: zij rijden een afstand van 60 km. Hierna is er ruimte gemaakt voor de jeugd met de Ready to Race Dikke Banden wedstrijd. Hiermee probeert de organisatie de jeugd te enthousiasmeren om deel te nemen aan de officiële KNWU wedstrijdjes. De elite/beloften j worden om 15.30 uur weggeschoten door wethouder sport Rainier Schuurbiers. Zij rijden een afstand van 80 km. Alle categorieën rijden voor het  eindklassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog-Happy Cat.  

De stand in het klassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog-Happy Cat is nu als volgt:

Nieuwelingen 1. Tom Huissoon, 2. Niels van der Endt, 3. Bodhi Klein, 4. Finn Bastiaansen, 5. Stan Cuypers

Junioren 1. Jilles Romers, 2.Lars van Oord, 3. Philip van de Kieboom, 4. Devi van der Ster, 5. Wiardi van Kruining

Elite/beloften 1. Tom Vermeer, 2. Jurgen Mesu, 3. Marijn Maas, 4. Bram van Herk, 5. Frits van Gemeren.