Man of the Match Salah Jaddi.
Man of the Match Salah Jaddi. Foto: Christian Keijsers

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Komend weekend is de laatste speelronde voor de winterstop. Officieel is het een weekend voor inhaal- en bekerwedstrijden, maar de agenda is toch nog rijkelijk gevuld. De beide eerste elftallen zijn al wel klaar en kunnen gaan toeleven naar de kerstdis. Beide teams hadden afgelopen weekend nog wel even met wat concurrenten af te rekenen.

Zaterdag 1 ziet strijdbaarheid beloond

Tegen Kapelle moest Halsteren afgelopen zaterdag diep gaan. De Zeeuwse ploeg geldt als een echte angstgegner en die status maakte het aanvankelijk ook waar. Al na vier minuten moest keeper Dave Vroon de bal uit het net vissen en binnen een half uur keek de ploeg van trainer Erik van der Giesen tegen een 0-2 achterstand aan. Het spel van Halsteren oogde rommelig en met name in de passing werd veel balverlies geleden. Kapelle wist daar wel raad mee en door de snelle omschakeling telkens gevaarlijk. Vlak voor rust lukte het Wesley van Zon de belangrijke aansluitingstreffer te scoren. Na de thee kwam een feller en gretiger Halsteren uit de kleedkamer dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Pas na zo’n 70 minuten spelen was daar de 2-2 op naam van Stijn van der Kroon. Lang leek het duel op een gelijkspel uit te lopen, zeker nadat in de slotfase een doelpunt van Halsteren wegens buitenspel werd afgekeurd. In de slotminuut kreeg Halsteren echter een strafschop toegekend en dat buitenkansje werd door Thom Luijks benut. Halsteren pakte zo drie belangrijke punten en gaat de winterstop in als subtopper in de derde klasse B. Donderdag speelt Zaterdag 1 in de derde ronde van de districtsbeker tegen zondagtweedeklasser Victoria ‘03 in Oudenbosch. Deze wedstrijd start om 20.00 uur. De highlights zijn te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZa1. 

Zondag 1 pakt punt tegen Hoogland

In de strijd om de koppositie in het rechterrijtje trof Zondag 1 afgelopen weekend naaste concurrent Hoogland uit het gelijknamige dorp in de gemeente Amersfoort. Het werd een open wedstrijd met twee ploegen die de aanval zochten en veel kansen creëerden. Het duurde tot de slotfase van de eerste helft voordat de score werd geopend. Hoogland kwam op voorsprong met een mooi geplaatste lob. Na de thee bleef het spel heen en weer golven en werden aan beide zijden kansen gecreëerd. Dat spelbeeld bleef zelfs na de gelijkmaker van de uitblinkende Salah Jaddi in tact. Beide ploegen gingen vol voor de winst en de talentvolle invaller Sven Oerlemans had zelfs de 2-1 op de schoen, maar kon deze helaas niet verzilveren. En zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Halsteren blijft hierdoor onveranderd op de tiende plaats van de ranglijst. Na de winterstop start Zondag 1 op met een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys. 

Wedstrijdtip van de week: Halsteren JO17-1 - MOC’17 JO17-1

In het laatste weekend voor de winterstop speelt onze JO17-1 een belangrijke wedstrijd tegen MOC ‘17. Natuurlijk is het een duel met een hoog derbygehalte, maar er staat voor Halsteren daarnaast mogelijk ook een kampioenschap op het spel. Het team bezet momenteel de tweede plek in de hoofdklasse F, op één punt van koploper BSC. Bij winst op MOC ‘17 is het komende zaterdag afwachten wat het resultaat is van de wedstrijd BSC - Beek Vooruit. Mocht BSC verliezen of gelijkspelen, dan is Halsteren kampioen en promoveert het naar de landelijke divisie. De wedstrijd tegen MOC ‘17 vangt aan om 13.00 uur. Kom de mannen aanmoedigen en wellicht bent u getuige van een historische prestatie!

16 december Piet Hopman’s Kerstbingo

Aanstaande vrijdag vindt de razend populaire Piet Hopman’s Kerstbingo plaats in de kantine. Nadat we deze helaas twee jaar niet door hebben kunnen laten gaan in verband met Corona, is deze dit jaar weer terug van weggeweest. De ballen gaan draaien om 20.00 uur. Kom op tijd, want de ervaring is dat ‘t Ooievaarsnest tot de laatste plek bezet is bij dit event. Let op: de bingo is alleen toegankelijk voor leden en onze trouwe supporters.

7 januari Nieuwjaarsbijeenkomst

De traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 7 januari 2023. Het bestuur nodigt alle leden, vrijwilligers, sponsoren en trouwe supporters uit om te proosten op het nieuwe jaar. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst zal een vriendschappelijk wedstrijd tussen VVC en Halsteren worden gespeeld. Meer informatie daarover volgt binnenkort. 

Wedstrijdprogramma thuis

Woensdag 14 december

Zaterdag 17 december

09:45        Halsteren JO13-4 - Tholense Boys JO13-2JM ; Halsteren JO8-2 - Halsteren JO8-3

11:15        Halsteren JO13-1 - MZC’11 JO13-1; Halsteren JO13-2 - SVC JO13-1; Halsteren JO15-3 - SJO De Markiezaten JO15-1

13:00        Halsteren JO17-2 - JEKA JO17-5; Halsteren JO17-1 - MOC’17 JO17-1; Halsteren JO19-2 - SKNWK JO19-1

Zondag 18 december

11:00        Halsteren 3 - Internos 2

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl