Vivoo-voorzitter Rob de Rond
Vivoo-voorzitter Rob de Rond

Vivoo klaar voor transitie op vele fronten

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo staat voor de enorme transitie op vele fronten. Na vijftien jaar inleidende beschietingen zal komende maand eindelijk de daad bij het woord worden gevoegd. De schop gaat in de heilige grond als aftrap voor de realisatie van niet één maar twee speelvelden. Net voor de corona blies toenmalige wethouder Hans de Waal het reeds hoog van de gemeentelijke toren. Men had grond verworven en een aanpalende paardenweide vormde slechts een kwestie van tijd alvorens de uitbreiding aan de Veenbes zou starten. Het liet iets langer op zich wachten en de plannen konden van tafel. Het alternatief is naar verwachting over enkele maanden dan toch bespeelbaar.

Met de variant gaat Vivoo ruim een halve eeuw terug in de tijd. In 1969 verlegde de vereniging haar enige wedstrijdveld een kwartslag. “En opnieuw draaien we het met een eenzelfde slag. Dit was al in de aanvankelijke schetsen opgenomen. Daarnaast was haaks erop, in het verlengde van het huidige speelveld, een tweede kunstgrasveld gepland. Door omstandigheden is dit plan helaas niet haalbaar. Na veel passen en meten gaan we voor nu voor een andere oplossing. Hoewel er met ruimte is gewoekerd, zijn we als vereniging blij met straks twee naast elkaar liggende velden”, aldus kersvers voorzitter Rob de Rond.

Rob de Rond (35) nam in september tijdens de algemene ledenvergadering nam na 14 jaar de scepter van Robbert Klaassen over. Klaassen gaat verder als penningmeester van Vivoo. “Robbert heeft enkele seizoenen terug aangegeven dat hij zijn functie wilde neerleggen. Ik maakte al enkele jaren deel uit van het bestuur en werd voor diens opvolging gepolst. Als kind van de club leek me dit wel een uitdaging. Sindsdien heb ik veel met Robbert opgetrokken was als zodanig ook volop in de ontwikkeling van het nieuwe sportpark betrokken.”

Visie

De nieuwe preses is geen kopie van zijn voorganger. Rob de Rond speelde vele jaren in de Huijbergse hoofdmacht en thans nog wekelijks Vivoo 3. Bij zijn aanstelling lanceerde hij diens eigen visie. “Visie is een groot woord. Ik hechtte er wel belang aan om een frisse wind te laten waaien. En had daar enkele echte Vivoo-anen voor in gedachten. Zo was ik blij dat Johnny van Aert ook instapte en de technische zaken voor zijn rekening neemt. Vanuit het bestuur de verbinding met spelersraad, elftal en trainer aanbrengen. Verder haakte ook Amy Kuijlen als activiteitencoördinatrice aan en natuurlijk mag Jenneke van Limpt-Bogers als technisch verantwoordelijke voor de jeugd niet vergeten worden. Tezamen met Maarten Stultiëns, Astrid Huijsmans, Robbert Klaassen en Jan Meesters als wedstrijdsecretaris hebben we het bestuurlijk rond. Verder zijn er nog veel leden in diverse commissies actief en houdende mede de vereniging draaiende”.

Naast de realisatie van twee kunstgrasvelden heeft de nieuwbouw van de kantine en kleedkamers de aandacht van voorzitter Rob de Rond. “We hopen daar binnenkort ook invulling aan te kunnen geven. Als een van de weinige verenigingen in de buurt beschikken we volgend jaar hopelijk over een kantine van waaruit men ter hoogte van de middenlijn op het hoofdveld kan kijken. Echter eerst de velden maar eens leggen, daarna stap voor stap!”

Trainers

Naast de renovatie van het sportcomplex aan de Veenbes staat Vivoo op korte termijn voor nog twee uitdagingen. Voor beide vlaggenschepen dienen opvolgers voor Andy Wierikx (Vivoo1) en Ruud Linders (Vivoo dames 1) te worden gerekruteerd. Rob de Rond:”Het is op veel plekken gebruikelijk dat tegen de winterstop wordt geëvalueerd. Bij Vivoo is dit niet anders. Vanuit de spelersraad kwam het geluid dat het misschien goed zou zijn wanneer er na drie seizoenen een ander gezicht voor de groep kwam te staan. We zijn met Andy Wierikx in gesprek gegaan en hebben besloten dat we, zoals dat mooi heet, in goed overleg na dit seizoen uit elkaar gaan. Of hij zijn trainersloopbaan nog ergens anders voort zal zetten is overigens nog de vraag. Naar verluid lonkt na al die jaren voetballerij als kersvers opa ook het familieleven. Hoe dan ook, hij wil met opgeheven hoofd vertrekken en dan zou een promotie naar de Vierde Klasse een mooi slotakkoord betekenen!”

Naast Wierikx heeft damescoach Ruud Linders aangegeven dat hij aan zijn laatste maanden als trainer begint. Ook hij kijkt uit naar aantrekkelijke alternatieven op zondag.

“Voor Vivoo 1 zijn we op zoekt naar een jonge ambitieuze trainer die de Huijbergse talenten en zichzelf naar een hoger plan wil helpen. De dames zijn gebaat met iemand die een mix van routine en aanstormend talent kan managen”, besluit voorzitter Rob de Rond.