Metamorfose voor Vivoo
Metamorfose voor Vivoo

Schop in de heilige Huijbergse grond

Algemeen

HUIJBERGEN – Woensdag gaven de gemeente Woensdrechte en Vivoo opening van zaken. Al enige tijd praten beide partners over de herontwikkeling van het sportpark aan de Veenbes. Op de speciaal belegde inloopavond werden aan met name omwonenden de plannen gepresenteerd. Het leverde gemengde gevoelens op.

De inleidende beschietingen dateren van ongeveer 15 jaar geleden. De zoektocht naar een nieuwe locatie in en rond het dorp liep steevast op niets uit. Twee jaar terug praaide toenmalig wethouder Hans de Waal dat het langgekoesterde tweede speelveld een kwestie van tijd was. Er was een aangrenzend perceel aangekocht. En om niet te hoeven woekeren met ruimte had hij zijn oog op de extra grond van een naburige agrariër laten vallen. Tot dit laatste compromis kwam het echter nooit. 

Haaks

De uiteindelijke aanpassing resulteerde in het scenario wat vanaf december van kracht zal zijn. “Natuurlijk had de variant met twee haaks op elkaar liggende velden ook onze voorkeur. Toen dit niet mogelijk bleek restte het alternatief met twee naast elkaar liggende kunstgrasvelden”, aldus Vivoo-voorzitter Rob de Rond.

Vivoo beschikt nu nog over slechts één wedstrijdveld en een trainingsveld. Te weinig om de 3 seniorenelftallen, een dameselftal en 7 jeugdteams te herbergen. Begin december wordt gestart met het verwijderen van het huidige veld. Naar verwachting keert Vivoo in april terug op de nieuwe velden. Tijdens de aanleg van de velden wordt er getraind bij Het Zuidwesthoek College in Ossendrecht en de wedstrijden worden gespeeld bij Meto in Hoogerheide. In de zomer van 2023 worden de kantine en kleedkamers onder handen genomen.