Podium bij slotwedstrijd Hoogerheide.
Podium bij slotwedstrijd Hoogerheide. Foto: Jeroen van Wezel

Spannende slotstrijd Brabantse Wal Wielerevents

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op de laatste dag van Brabantse Wal Wielerevents was de spanning nog te snijden in Hoogerheide. Wie zou de overwinning halen van het totaal klassement? Etiënne van Empel was op de overwinning gebrand. Jarno Gmelich Meijling en Bas van Belle konden theoretisch nog kans maken.

Met een klein peloton van 45 renners werd het startschot gelost door wethouder Sportzaken Rainier Schuurbiers. De organisatie had een geheel nieuwe ronde uitgezet van 2800 meter, met tweemaal de beklimming van de Scheldeweg. De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het was even aftasten hoe het nieuwe parcours was voor de renners. Na 12 ronden ging het spel op de wagen en vormde zich een kopgroep met Jarno Gmelich Meijling, Etiënne van Empel, Jos Koop, Stef Krul en Jasper de Laat. Een sterke kopgroep met alle renners van de top van het klassement. Op de Scheldeweg braken Jasper de Laat en Jesper Rasch en zij moesten Van Empel, Koop en Meijling laten gaan. Meijling deed nog een trap extra en was alleen weg. Op zijn afscheidswedstrijd won hij de Ronde van Hoogerheide met op de tweede plaats Jos Koop en Etiënne van Empel. Van Empel won uiteindelijk het eindklassement, voor Meijling en Van Belle.

Sjoerd te Nijenhuis was een maatje te groot voor het junioren peloton. Hij reed een groot deel van de wedstrijd vooraan. Uiteindelijk had hij bijna 2 minuten voorsprong op Ramon van de Sande. Derde werd Jules Sla. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Mark Mandemaker uit Hoogvliet. Hij kwam alleen over de streep. 2de werd Renzo Moretti voor Thijs vrij.

De organisatie heeft dit jaar weer kunnen rekenen op een mooie vrijwilligersgroep, waardoor de wedstrijden succesvol georganiseerd konden worden. De organisatie gaat zich intern beraden om de formule van Brabantse Wal Events voor 2023 te continueren.

Winnaar Brabantse Wal Wielerevents 2022.