Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Aankomst Elite/Beloften bij de wedstrijd in Putte.
Aankomst Elite/Beloften bij de wedstrijd in Putte. (Foto: )

Wielertoppers aan de start in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Bij de vierde wedstrijd van Brabantse Wal Wielerevents worden zondag 24 september toprensters- en renners aan de start verwacht in Ossendrecht. 


Lorena Wiebes, Europees Kampioen op de weg, is van de partij en zal haar ‘leatout’ Charlotte Kool (DSM) meebrengen. Kool bereidt de spurt voor Wiebes altijd voor. Daarnaast komen bij de dames ook de toprensters Celine van Houtum (Multum Accountants) en Jeanne Korevaar (LIV Racing team) aan het vertrek. Belangstelling voor de Elite/Beloften wedstrijd is ook meer dan verwacht. Momenteel zijn er al meer dan 60 inschrijvingen. Kanshebbers voor de overwinning zijn Etienne van Empel, winnaar Putte en leider Woensdrechts klassement, Tim Bierkens, Jeroen Kers, Jarno Gmelich Meijling en plaatselijk favoriet Marijn Maas.

Spanning bij Brabantse Wal Wielerevents Putte

PUTTE - Renners die aanwezig waren, hebben de regen moeten trotseren op de derde wielerdag in Putte. Spanning was er wel aanwezig. De interesse van de renners was niet groot, maar de kracht van de organisatie is dat ze zich niet uit de wind laten slaan. Zij zijn tenslotte niet voor niets “Vrienden van de Koers”. 

Secretaris Jeroen van Wezel: “Wij merken ook dat het wielerseizoen op het einde gaat lopen en er zijn al menige renners die hun fiets intussen aan de wilgen hebben hangen.”

Naast de wedstrijd in Putte was er ook de klassieker Ronde van Midden Brabant en het Nederlandse studenten Kampioenschap waar de organisatie een concurrent had. De elite-beloften hebben hun wedstrijd nu gezamenlijk gereden met de junioren. De renners die aanwezig waren zoals Etienne van Empel, Bas van Belle  en Alex Gresnigtl hebben hard gestreden voor het Woensdrechtse wielerklassement. 

Er ontstond al vroeg een kopgroep met de elite renners Etienne van Empel en Bas van Belle en de junioren Martijn Dingemans en Tim van der Zalm. Zij werkten allen goed samen. Achter de kopgroep ontstond een achtervolgende groep met onder anderen Brent Vos, Maurits Neele en Niels van Beurden. De renners hebben menige bui moeten trotseren. Bij de elite renners was het Etienne van Empel die de spurt won voor Bas van Belle. Van Empel had deze dag voldoende punten vergaard om de leiderstrui van het Woensdrechtse wielerklassement aan te trekken. Hij zal deze trui de komende wedstrijden in Ossendrecht (25 september) en Hoogerheide (2 oktober) met verve verdedigen.

Bij de junioren ging de overwinning naar Martijn Dingemans, voor Tim van de Zalm. De derde plaats was voor Brent Vos voor Maurits Neele en Niels van Beurden.

 

Meer berichten