Wedstrijd in Putte voor Wielerzomer.
Wedstrijd in Putte voor Wielerzomer. Foto: Pascal Brugman

Brabantse Wal Wielerevents start weer op

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - De succesvolle formule van de Brabantse Wal Wielerevents wordt hervat met het tweede gedeelte. Na de eerste wedstrijden in maart: Woensdrecht 18 maart en Huijbergen 25 maart zullen de maanden september en oktober weer bol staan van wielerwedsstrijden op de Brabantse Wal.

Zondag 18 september zullen de renners in Putte hun hartje kunnen ophalen op het snelle rondje rondom het voetbalveld van de Grenswachters met start/finish in de Koppelstraat. De start van de nieuwelingen zal om 12.00 uur zijn. Vanwege de beperkte deelname van de elite/beloften zullen zij gezamenlijk starten met de junioren, om 13.15 uur.

Daarna zal op 25 september de start/finish in de Molendreef in Ossendrecht getrokken worden. Dit is een geheel nieuw parcours van 2150 meter. Hier starten wederom de nieuwelingen (12.00 uur), elite/beloften vrouwen (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur). Hopelijk staat er bij de elite/beloften vrouwen een waardig UCI rennersveld waar misschien Thalita de Jong een thuiswedstrijd kan rijden. In ieder geval zal Europees Kampioen Lorena Wiebes aan het vertrek staan. Vooraf aan het startschot zal zij door de organisatie van de BWW gehuldigd worden vanwege haar behaalde titel.

De finale van de Brabantse Wal Wielerevents zal in Hoogerheide plaatsvinden op 2 oktober. Start/finish is gelegen op de Raadhuisstraat. Daarna gaan de renners via de Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg wederom via de Onderstal over de Scheldeweg naar de Raadhuisstraat In Hoogerheide zal er startgelegenheid zijn voor de nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur)

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden bij de elite/beloften/amateur peloton gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse ‘Woensdrecht leiderstrui’ en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden.
Momenteel wordt het klassement bij de elite/beloften renners aangevoerd door Jarno Gmelich Meijling met 57 punten vervolgens Etienne van Empel (45p), Joren Bloem ( 43p), Niels Boele (42p), Tim Bierkens (41p), Pieter Verhoeven (41p), Bas van Belle (40p), Tijs van den Bemt (38p), Tim Christen (38p) en Sam Gademan (35p).

Vanuit de KNWU en de gemeente Woensdrecht krijgt de organisatie haar volledige medewerking. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in andere plaatsen deze wedstrijden wegvallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen denkt dat alle categorieën overvol zullen zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateurs te weinig startgelegenheid hebben.”

Alle info op www.vriendenvandekoers.nl en op www.wchuijbergen.nl

Programma Brabantse Wal Wielerevents 2022:

18 september     Putte                    :  nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

25 september     Ossendrecht       : nieuwelingen, elite/belofte vrouwen, elite/beloften heren/amateurs

2 oktober            Hoogerheide      : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs