Podium in Ossendrecht; links Lorena Wiebes.
Podium in Ossendrecht; links Lorena Wiebes. Foto: Remco Weterings

Slotwedstrijd Brabantse Wal Wielerevents

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Met de wedstrijd zondag 2 oktober in Hoogerheide wordt Brabantse Wal Wielerevents 2022 komend weekend afgesloten.

Het programma start om 12.00 uur met 21 rondes voor Nieuwelingen; om 13.15 uur is de beurt aan Junioren voor 31 rondes; om 15.00 uur klinkt het startschot voor Elite/Beloften voor de slotwedstrijd over 80 km, ofwel 42 ronden over het 1900 meter lang parcours. Start en finish zijn aan de Scheldeweg; permanence is bij café Boulevard in de Raadhuisstraat.

In Ossendrecht stond een volwaardig peloton met elite/beloften renners aan de start van ruim 60 renners. En niet de minsten, met onder anderen: klassementsleider Etiënne van Empel, Tim Bierkens, Koos Jeroen Kers, Jarno Gmelich Meijling en plaatselijke favoriet Marijn Maas en Ronald Withagen. Vanaf de start zat de snelheid er al goed in.

De eerste schermutselingen kwamen van Roan Konings, Igor Baars, Stef Krul, Kevin Reuvers, Markus Meerbeek. Maar door de hoge snelheid was de kopgroep geen lang leven beschoren.

Frank van den Broek, Wessel Mourits, Stef Krul, Jarno Gmelich Meijling en Jasper Haest gooiden de knuppel in de hoenderhok en een 8 mans kopgroep was gevlogen. De voorsprong liep gestaag op naar ruim een halve minuut. Richting het einde verliep die samenwerking steeds beter. Op het moment dat er nog drie ronden over waren, kon Van den Broek nog versnellen: “De laatste ronde kon ik zelfs helemaal wegrijden van mijn achtervolgers, zodat ik alleen binnenkwam.” Dit op ruime afstand gevolgd door de rest. Het lid van De Jonge Renner uit Oosterhout won vorige week ook al de Omloop van Midden Brabant.

Huldiging

Bij het vrouwenpeloton was Lorena Wiebes gebrand op de overwinning en maakte die ook waar. Zij werd voor de start gehuldigd door de organisatie vanwege haar behaalde Europese titel. De eerste deel van de wedstrijd lag het tempo zeer hoog. Na 15 rondes ontstond een kopgroep van 4 rensters: Lorena Wiebes, Anneke Dijkstra, Anna van Wersch en Yonna van Dam. Achtervolgende groep was onder aanvoering van ploeggenote Charlotte Kool met 7 rensters. Zoals verwacht won Wiebes de spurt van de kopgroep met overmacht voor Dijkstra en Van Wersch. (Foto’s: Remco Weterings).

Lorena Wiebes