Bestuurslid Lia Rozendaal met het jubileumboek van de 40-jarige heemkundekring.
Bestuurslid Lia Rozendaal met het jubileumboek van de 40-jarige heemkundekring. Foto: Dennis van Loenhout

Jubileumboek Halchterth vol mooie verhalen

Algemeen

HALSTEREN – Bij een verjaardag hoort een cadeau. Heemkundekring Halchterth viert haar 40e verjaardag en verrast al haar leden met een schitterend jubileumboek vol mooie, Halsterse verhalen.

Heemkundekring Halchterth werd opgericht in 1981, en bestond in 2021 dus precies 40 jaar. Reden voor een groot feest, dat werd gedwarsboomd door het coronavirus. Gelukkig betekende dat slechts afstel, en geen uitstel. Het afgelopen jaar werkte de werkgroep Redactie van de Heemkundekring onvermoeibaar aan een boek dat de mooiste anekdotes, verhalen en voorwerpen die de verschillende werkgroepen van de heemkundekring de afgelopen 40 jaar verzamelden samenbrengt.

Op zondag 2 oktober wordt het eerste exemplaar van het boek “Halchterth, een verenigende vereniging” uitgereikt aan Henk van Aert, die de heemkundekring oprichtte samen met Willem Jansen en Leo Galema, en die van 1981 tot 1994 bovendien voorzitter was. De leden van de heemkundekring krijgen een boek, maar geïnteresseerden kunnen het boek ook aanschaffen bij de PLUS-supermarkt in de Dorpsstraat.

Geïnteresseerden zijn op zondag 2 oktober tussen 13.30 uur en 16.00 uur welkom in het heemhuis, Hof van Ram aan De Beeklaan 29a in Halsteren. Voorzitter Anton van Oost spreekt de aanwezigen toe, het eerste exemplaar van het jubileumboek wordt uitgereikt en er is tijd om te kletsen en het glas te heffen op de toekomst van Heemkundekring Halchterth.

‘Halchterth, een verenigende vereniging’

Afbeelding