Afbeelding

Heemkundekring Halchterth blijft actief

Algemeen

HALSTEREN – Publieke activiteiten zijn door de coronamaatregelen nog niet mogelijk, een ook fysieke vergadering worden door het bestuur van Heemkundekring Halchterth nog even uitgesteld, maar dat betekent niet dat de heemkundekring stilligt. De ruim 600 leden van de Halsterse heemkundekring blijven bezig de verbinding tussen heden en verleden te zoeken, en kunnen versterking daarbij goed gebruiken.

“Onze werkgroepen zijn volop actief, met het onderhoud van ons heemhuis, met de tuin, met schenkingen en met het archief”, zegt bestuurslid Lia Rozendaal.

40-jarig bestaan

“Bovendien werken we hard aan ons nieuwe jaarboek, ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan. Dat verschijnt volgend jaar in oktober. Onze gidsengroep start in november bovendien weer met het Historisch Rondje Halsteren. Als de coronamaatregelen het toelaten hopen we vanaf volgend jaar ook weer te kunnen vergaderen, en zou ons museum ook weer toegankelijk moeten worden.”

Ledenwerving

Tot die tijd richt Heemkundekring Halchterth zich op de werving van leden. “Iedereen is welkom, jongeren in het bijzonder”, zegt Rozendaal, “bij de heemkundekring leer je de historie van je dorp, of misschien zelfs je familie kennen. Onze bibliotheek is enorm, dus we hebben informatie over elk onderwerp dat met Halsteren te maken heeft. Voor 15 euro per jaar ben je lid, en voor leden van onze Heemkundekring wordt Halsteren nóg leuker.”

Heemkundekring Halchterth
Heemhuis Hof van Ram