Afbeelding

Volop strijd bij opening van Brabantse Wal Wielerevents

Algemeen

Wielerwedstrijden organiseren zonder Corona maatregelen gaat weer als vanouds. De organisatie van de Brabantse Wal Wielerevents had afgelopen twee jaar de wedstrijden door kunnen laten gaan onder restricties van de Corona maatregelingen. Dit was een hele uitdaging. Maar toen is het ook gelukt met medewerking van de Gemeente Woensdrecht.

Op de eerste wedstrijddag waren de categorieën nieuwelingen en de elite/beloften nagenoeg volgeboekt. Bij de elite/beloften dames viel het aantal dames aan het vertrek wat tegen. Er werd flinke strijd geleverd in de straten van Woensdrecht. De renners lieten spannende wedstrijden zien. Secretaris Jeroen van Wezel van medeorganisator Wielercomité Huijbergen: “Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. De eerste schermutseling kwam van Lars Quaedvlieg en Jesse Raas. Zij kregen weinig ruimte van het peloton en werden na een aantal ronden weer ingerekend. Vervolgens probeerde Pim Hackmann het spel op de wagen te krijgen. Maar de klim op de Rijzendeweg was toch zwaar om alleen vooruit te blijven. Na half koers ontstond er een kopgroep van twee renners: Etienne van Empel en Luuk van Gestel. Zij kregen enige ruimte en werden achtervolgd door een groep van vijf renners: Tjeu Bakermans, Bas van Belle, Sam Gademan, Pim Hackmann en Pieter Verhoeven. Deze twee groepen kwamen samen en de finale kon beginnen. De sterkste papieren van de kopgroep had Etienne van Empel. In de finale was Bakermans de eerste aanvaller. Hij werd achtervolgd door Gademan, Van Belle en Van Empel. Zij sloegen een mooi gat op de overige renners. Van Empel wachtte de eindsprint niet af en reed 2 kilometer voor de meet, op de Rijzendeweg, weg bij zijn drie overgebleven medekoplopers. Hij won dan ook met overmacht de elite/beloften wedstrijd. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door Bas van Belle voor Sam Gademan en Tjeu Bakermans.”
Bij de elite/beloften vrouwen pakte Thalita de Jong haar derde overwinning van dit jaar. Een dag eerder kwam zij ook als eerste over de finish in Oud Vossemeer. In Woensdrecht won zij de spurt voor Anneke Dijkstra en Mareille Meijering.