Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Komende zaterdag speelt de derde wedstrijd van de Wielerzomer Woensdrecht zich af in Putte.&nbsp;</p>

Komende zaterdag speelt de derde wedstrijd van de Wielerzomer Woensdrecht zich af in Putte. 

(Foto: Pascal Brugman)

Spanning in Wielerzomer klassement Woensdrecht

ZUIDWESTHOEK - Aanstaande zaterdag 25 september staat in Putte de derde wedstrijd op het programma van de Wielerzomer Woensdrecht. De belangstelling onder renners om  deel te nemen is groot en de spanning in het klassement stijgt.


De eerste twee wedstrijden van de Wielerzomer Woensdrecht 2021 zijn gereden. Jeroen van Wezel, secretaris van de organisatie, licht toe: “Met Rens Tulner  in Woensdrecht en Hans Dekkers in Ossendrecht zijn er al schitterende winnaars de finish gepasseerd. In Woensdrecht was Rens Tulner de snelste van de kopgroep, die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan. In Ossendrecht lag het tempo hoog, maar wist Hans Dekkers met een groep van zeven renners uit de macht van het peloton te blijven.”

In het Wielerzomer klassement begint de spanning te komen wie deze na vijf wedstrijden uiteindelijk zal gaan winnen. “Maar alles is nog mogelijk. Het klassement wordt aangevoerd door Rico van Damme met 83 punten, vervolgens komen Hans Dekkers met 74 punten, Remco Schouten met 72 punten, Bjorn Bakker (57), Jasper de Laat (52), Rens Tulner (45), Arno KleinJan en Bas Nieuwkoop (38), Witten Anthonise (36) en Tom Vermeer met 35 punten”, aldus Jeroen van Wezel. 

De belangstelling voor de komende wedstrijden in Putte op zaterdag 25 september, in Hoogerheide op zaterdag 2 oktober en de finale in Huijbergen op zondag 10 oktober is groot. De winnaar van het Wielerklassement 2020 Timo de Jong uit Goes zal deze wedstrijden ook zijn opwachting maken. 

Het initiatief voor de Wielerzomer Woensdrecht komt van de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide. Met medewerking van de KNWU en de Gemeente Woensdrecht is het gelukt om in alle kernen weer een wielerronde te organiseren. Door het bundelen van krachten is het opnieuw mogelijk om in de hele gemeente koers te kunnen laten zien. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen.
De organisatie verwacht nog veel spektakel, want er wordt bij de elite/beloften renners gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, met een heuse ‘Woensdrecht leiderstrui’ en mooie geldprijzen. Alle verdere info is te vinden op de website en facebook van Stichting Vrienden van de Koers Hoogerheide: www.vriendenvandekoers.nl en op:
www.wchuijbergen.nl

Meer berichten