Het gezelschap van Vigeta.
Het gezelschap van Vigeta. Foto: Piet Brocatus

Mooie dag Stichting Vigeta

Algemeen

HALSTEREN/NOTENDAAL - Vergezeld van een stralend zonnetje werd zaterdag 6 augustus de wekelijkse tandemtocht gehouden van Stichting Vigeta. Ditmaal was het vertrek vanaf Buurthuis Plek Zat aan De Pelsendijk op Notendaal. 

Om half elf gingen tien tandems en vijf fietsers van start voor een tocht van 19 km. Richting Nieuw-Vossemeer werd bij molen De Assumburg even stilgestaan. Molenaar Lucien van Loon, stond de groep op te wachten en gaf uitleg over de molen. Iedereen van de groep weet inmiddels wat bijvoorbeeld “de rouwstand” en “de vreugdestand” van de molenwieken betekent. Kortom: een interessante en prettige onderbreking.

De Kanaaldijk van De Schelde-Rijn verbinding werd gevolgd en via De Kijkuit, De Kladde en over de dijken werd Notendaal weer bereikt. Daar in Plek Zat konden de deelnemers aanschuiven voor een smakelijke lunch, die verzorgd werd door vrijwilligers.

Na de lunch stapte het gezelschap weer op de tandem, nu richting De Heen. Over het prachtige fietspad op De Hooidijk ging de tandemtocht naar Steenbergen. Door het Westland, dat zijn naam terecht doet door de vele kassen. Met een omweggetje werd Notendaal weer bereikt en de deelnemers hadden 18,5 km onder de wielen. 

Aangeboden drankjes en de hapjes smaakten na deze stevige fietstocht voortreffelijk. Deze mooie dag werd mogelijk gemaakt door Het DELA Fonds, Piet Brocatus had de tocht uitgezet. Hij is een van de mensen die in 1978 bij de oprichting van Stichting Vigeta betrokken was. Brocatus is veertig jaar penningmeester geweest, is eigenlijk in 2018 gestopt maar fietst nog regelmatig mee. Er ontbrak nog een tocht op het wekelijkse tandemprogramma en Piet besloot deze te organiseren. En met succes. 

Molenaar Lucien van Loon geeft uitleg over molen De Assumburg aan het gezelschap van Vigeta.
 Het gezelschap van Vigeta.
Het gezelschap van Vigeta.
Bezoek aan molen De Assumburg.
Het gezelschap van Vigeta.
Het gezelschap van Vigeta geniet van het mooie landschap tijdens de tandemtocht vanaf en naar Notendaal.