Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Feyenoordfan Hugo Bos</p>

Feyenoordfan Hugo Bos

“Vechtvoetbal is mooier dan tikkie-takkie!”

HOOGERHEIDE – Geef hem maar het “vechtvoetbal” van Feyenoord, waarin een team alles uit de kast haalt en met hard knokken en nooit opgeven de wedstrijd wint. “Dat is mooier dan van dat technische tikkie-takkievoetbal”, vindt Hoogerheidenaar Hugo Bos, “Feyenoord is gewoon de beste!”


De 23-jarige Hugo Bogers is bij voetbalfans in de regio bekend als keeper van Meto 1. Door een knieblessure kan hij zijn seizoen waarschijnlijk wel vergeten, dus gelukkig is er nog Feyenoord, daar geniet hij al sinds zijn jeugd van. Hugo werd geboren als zoon van een moeder die al wat met Feyenoord had. Al snel bleek dat Hugo voetbal ook leuk vond, en toen zijn vader hem wilde meenemen naar een wedstrijd liet hij de kleine Hugo kiezen. Die koos voor Feyenoord, en beleefde zo op 6-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd in de Kuip. “Daar weet ik niet veel meer van”, grijnst Hugo, “ik weet alleen nog dat er een vent was die constant zat te schelden.”
Hoe ouder hij werd, hoe meer wedstrijden Hugo bezocht. Tijdens het volgen van zijn club zag hij de wereld en was hij getuige van enkele legendarische momenten. Hugo was in Tirana toen Feyenoord de finale van de Conference League verloor van AS Roma, maar hij was ook in de Kuip toen Feyenoord in 2017 voor het eerst in 18 jaar landskampioen werd, na een hattrick van clubicoon Dirk Kuijt: “Hoe het voelt om daar bij te zijn kan ik eigenlijk niet uitleggen. Gewoon, kippenvel. Dat snap je, of dat snap je niet. Maar ik weet zeker dat ik mijn kinderen en kleinkinderen ga vertellen over al die mooie momenten. Ik vergeet ze nooit meer.” Ook met vrienden gaan de gesprekken trouwens vaak over voetbal. Hugo mag dan een Feyenoorder in hart en nieren zijn, één van zijn beste vrienden is Ajacied. “Ik hou niet van Ajax, maar het moet natuurlijk wel normaal blijven”, zegt hij, “ik ben best fel, hij is wat rustiger, dus we hebben flinke discussies, maar we blijven altijd vrienden. Zo hoort dat ook.”
Al tien jaar heeft Hugo een seizoenskaart, en als hij in de Kuip is ontmoet hij daar altijd de ongeveer 15 andere seizoenskaarthouders uit Hoogerheide. De sfeer is bijzonder, en als Feyenoord een goed seizoen beleeft wordt het natuurlijk alleen maar mooier: “Afgelopen seizoen was geweldig, we werden ‘maar’ derde maar speelden veel internationale wedstrijden.” Sinisterra was van grote meerwaarde, maar die moeten we nu missen, dat gaat pijn doen.” Voor het komende seizoen is Hugo niet heel optimistisch, al probeert hij positief te blijven: “Ik denk dat we blij mogen zijn als we de derde plek vasthouden, maar met Feyenoord weet je het nooit.”

“Feyenoord staat er redelijk voor, maar er komt te weinig vanuit de jeugdopleiding. Dat Arne Slot daar nu in investeert is goed, maar we moeten ook constateren dat Ajax en PSV er financieel wat beter voorstaan. Als er één club is die zich een weg naar een mooie verrassing kan knokken, dan zijn wij het wel.”

Meer berichten