Kolonel Teunissen-van de Kamp met de vlag. Uit handen van Kolonel Meeuwsen-Scholten.
Kolonel Teunissen-van de Kamp met de vlag. Uit handen van Kolonel Meeuwsen-Scholten. Foto: Dennis van Loenhout

Nieuwe militaire commandant voor Koninklijke Militaire School Luchtmacht

Algemeen

HOOGERHEIDE – Kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten heeft het commando van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, de KMSL op de Vliegbasis Woensdrecht overgedragen aan haar opvolger, Kolonel Franka Teunissen-van de Kamp.

Onder toeziend oog van vele tientallen militairen – van leerlingen tot veteranen – en terwijl het orkest van de Koninklijke Luchtmacht haar en haar voorgangster toespeelde nam Kolonel Franka Teunissen-van de Kamp de regimentsvlag over, waarmee ze formeel het commando van de KMSL overnam, terwijl twee Pilatus PC-7 lesvliegtuigen een fly-by uitvoerden als eerbetoon aan de oude en nieuwe commandant. Het bezorgde haar een “mini-playbackshowgevoel”, gaf ze toe, “hier sta ik dan, het is wel spannend, maar toch ook fijn.”

In haar nieuwe functie wacht Kolonel Teunissen-van de Kamp de nodige uitdagingen. Een groot personeelstekort bijvoorbeeld, maar ook de instabiele situatie op het wereldtoneel. Met toenemende diversiteit vergaart de Luchtmacht bovendien nieuwe inzichten, een feit waarvan Teunissen-van de Kamp zich, als moeder van twee kinderen uit Congo, extra bewust is. Tegen haar leerlingen zei ze: “Wij leren jullie hoe je militair moet zijn, jullie leren ons hoe de toekomst eruit ziet.” Uiteraard had de nieuwe commandant warme woorden voor haar voorgangster, Kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten. Meeuwsen-Scholten gaat aan de slag in een directiefunctie op het Bredase hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht, en wordt bevorderd tot commodore. Ze verliet de Vliegbasis Woensdrecht met een eenvoudige boodschap: “Ik ben trots dat ik jullie commandant mocht zijn.”

Afbeelding
In haar nieuwe functie wacht Kolonel Teunissen-van de Kamp de nodige uitdagingen.
Twee Pilatus-lesvliegtuigen voeren een fly-by uit.
Afbeelding
Kolonel Meeuwsen - Scholten brengt haar collega's een laatste saluut.