Afbeelding

Mooi concert orkest Luchtmacht

Algemeen

HOOGERHEIDE - Het Koninklijk Orkest van de Luchtmacht trad donderdagavond op in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Het concert wordt jaarlijks aangeboden door de vliegbasis Woensdrecht en de gemeente Woensdrecht. 

Het orkest is een van de professionele orkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het werd direct na de Bevrijding in 1945 als fanfarekorps opgericht. Het orkest wordt momenteel gevormd door 41 hout en koperblazers en een 7-koppige rythmsectie onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs. 

Ongeveer 550 bezoekers werden in Hoogerheide verwelkomd door leden van de Koninklijke Luchtmacht, die klaarstonden om de benodigde Qr-codes te scannen om binnen te treden. In de lobby konden bezoekers nog snel een drankje halen voor het spektakel begon. Wethouders en medewerkers van de gemeente Woensdrecht stonden klaar om de bezoekers naar hun plaats te verwijzen. Om 20.00 uur opende Kolonel Meeuwsen-Scholten de avond. Ze vertelde de bezoekers over de toekomst van de vliegbasis Woensdrecht waarbij een samenwerking wordt aangegaan met Aviolanda, Fokker Techniek en de vliegtuigtechniekopleidingen. Ook zal in Woensdrecht het onderhoud plaatsvinden aan de nieuwe F35. 

Het Thema van dit jaar was “Meet the Orchestra”. Alle bezoekers hoorden gedurende de hele avond verschillende muzikale genres en er was een gastoptreden door zanger Martin van der Starre. Op de achtergrond van het orkest werden verschillende video’s getoond die bij het nummer dat te horen was pasten of verhaal vertelden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding