Kolonel Ben Kamstra draagt de taak van commandant over aan Kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten.
Kolonel Ben Kamstra draagt de taak van commandant over aan Kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten. Foto: Ministerie van Defensie

Eerste vrouwelijke commandant op vliegbasis Woensdrecht

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op woensdag 10 februari 2021 heeft Kolonel Ben Kamstra afscheid genomen van vliegbasis Woensdrecht en heeft hij de taak van commandant Koninklijke Militaire School Luchtmacht vliegbasis Woensdrecht overgedragen aan zijn opvolgster Kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten. Kolonel Meeuwsen-Scholten wordt de eerste vrouwelijke commandant van de vliegbasis en voelt zich vereerd om deze functie te gaan vervullen.

Sobere overdracht

Dit keer helaas geen uitbundige ceremonie met parade, publiek en muziek. Maar een ‘sobere’ en minder persoonlijke commando-overdracht in tijden van COVID. Maar gelukkig was het met wat creativiteit toch een feestelijk en waardig afscheid. Kolonel Kamstra werd rijdend over de vliegbasis door alle verschillende squadrons uitgezwaaid. Na deze afscheidstour droeg Kamstra het commando in ‘zijn’ stafgebouw over aan Kolonel Meeuwsen-Scholten.

Bijzonder vereerd

Kamstra runde sinds oktober 2017 de KMSL vliegbasis Woensdrecht. Hij heeft zich afgelopen periode hard ingezet voor de ontwikkeling van de Air Campus, waarin kennisdeling en samenwerking met scholen en bedrijven centraal staan. De contouren zijn er. Nu is het aan Kolonel Meeuwsen-Scholten om die verder uit te werken. Maar ook het volbrengen van de kerntaak, namelijk het ontwikkelen en opleiden van de mensen binnen de luchtmacht en de verantwoordelijkheid om de vele gebruikers van de vliegbasis te faciliteren, vraagt veel aandacht en focus. De nieuwe commandant hierover: "Een brede taak waar ik met volle overgave en enthousiasme de verantwoordelijkheid voor zal dragen. Het ontwikkelen van mensen is voor mij een kernwaarde en ik werk altijd vanuit vertrouwen en verbinding. Ik kijk ernaar uit samen met de medewerkers van de KMSL de taken zo goed mogelijk uit te voeren en te zoeken naar kansen om te verbeteren. Daarvoor is een goede relatie met de omgeving van de vliegbasis ook essentieel. Ik zie ernaar uit deze voort te zetten ’’, aldus de nieuwe commandant.

Kolonel Meeuwsen-Scholten startte haar carrière bij de luchtmacht in het vakgebied communicatie. In de loop der jaren heeft ze de overstap naar het vakgebied Personeel en Bedrijfsvoering gemaakt. Daarin heeft ze verschillende functies gehad, waaronder haar vorige functie als hoofd van de afdeling Personeelsmanagement & Bedrijfsvoering van de luchtmacht. Met de nodige kennis en ervaring die ze in de jaren heeft opgebouwd gaat ze vol vertrouwen de functie van commandant KMSL vliegbasis Woensdrecht bekleden. Kamstra zet zijn carrière voort binnen de bestuursstaf van het Ministerie van Defensie in Den Haag.

Afbeelding