Hans van den Broek is de auteur van het nieuwe boek Vliegtuigen Koninklijke Luchtmacht.
Hans van den Broek is de auteur van het nieuwe boek Vliegtuigen Koninklijke Luchtmacht.

Bijzonder boek over vliegtuigen Koninklijke Luchtmacht

Algemeen

OSSENDRECHT - Hans van den Broek uit Ossendrecht heeft een boek op de markt gebracht: "Vliegtuigen Koninklijke Luchtmacht". Het boek gaat over alle vliegtuigen die direct na de Tweede Wereldoorlog vanaf 1945 bij de Koninklijke Luchtmacht opereerden tot op heden.

Hans van den Broek vertelt desgevraagd: "Het bijzondere van het boek is dat mijn vliegtuigverzameling, 51 stuks schaalmodellen 1:72, de hoofdrol speelt en de basis vormt voor het boek. Naast een inleiding beschrijft het boek per vliegtuig de taak die het had of heeft en wordt bekende en minder bekende informatie gegeven. Ook wordt aangegeven welke zaken bij de bouw van belang waren beschreven. Vele kleurenfoto's, korte authentieke verhalen en relevante tekeningen maken het geheel tot een 'luchtig' leesbaar boek. Naast het bouwen van deze modellen, waar tientallen jaren overheen gingen, heb ik alles in en om het boek zelf gedaan en gemaakt. De foto's, tekeningen, lay-out, enzovoorts."

Eigenlijk zou elke vliegtuigliefhebber dit boek in zijn/haar bezit moeten hebben.

De passie van Hans van den Broek voor vliegtuigen heeft ongetwijfeld te maken met zijn achtergrond: "Van 1964 tot en met 2001 was ik werkzaam op de vliegbasis Woensdrecht, waar ik 37 jaar bij de brandweer werkzaam was, de laatste vier jaar als hoofd van deze enerverende afdeling. Dus luchthavenbrandweer was mijn specialiteit, maar de interesse voor vliegtuigen bestond al vanaf mijn jeugd."

Het boek "Vliegtuigen Koninklijke Luchtmacht" is uniek verkrijgbaar bij Primera Niels van Elzakker, Hof van Holland, Hoogerheide.