Harmonie Aurora enkele jaren geleden bij een optreden op het plein in Woensdrecht.
Harmonie Aurora enkele jaren geleden bij een optreden op het plein in Woensdrecht. Foto: Anton de Krom

Feest 125 jaar Harmonie Aurora

Algemeen

WOENSDRECHT - Op 1-2-3 juli viert Harmonie Aurora Woensdrecht haar 125-jarig bestaan. In een feesttent naast Café Steffie’s organiseert Harmonie Aurora een feestweekend om haar jubileum te vieren. Het hele weekend zijn er muzikale activiteiten in de feesttent, voor jong en oud.

Harmonie Aurora start het weekend op vrijdagavond 1 juli met de afsluiting van het project “Muziek met een staartje”. Niet alleen de leerlingen van Basisschool Fortuna Woensdrecht die aan het project hebben deelgenomen, maar alle kinderen, broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s zijn om 19.00 uur van harte welkom in de tent.

Zaterdagmiddag 2 juli staat in het teken van een eerbetoon aan de Slag om Woensdrecht. Vanaf 13.00 uur zal het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps optreden. Ook is er die middag een foto-expositie van Fotogroep Zuidwesthoek in de feesttent te bekijken. Op zaterdagavond 2 juli organiseert Harmonie Aurora een spetterende feestavond. De avond begint om 20.00 uur met LIVE optredens van The Classic’s, Volle Bak, Blaasband Ullie en ‘Noggeennaamband’. Harmonie Aurora hoopt dat iedereen gezellig mee komt feesten.

Op zondag 3 juli zullen orkesten uit de regio optreden tijdens het muziekfestival. Uiteraard zal Harmonie Aurora o.l.v. dirigent Wilfred Werkman ook een optreden verzorgen. Vanaf 11.00 uur is er de hele dag muziek in de tent. Het hele weekend gratis toegang in de feesttent naast Café Steffie’s Woensdrecht.

Historie

Het begon in 1897 toen pastor J. Mens vanuit de parochie Woensdrecht een fanfare oprichtte. Bij de gevechten in het najaar van 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn alle instrumenten van Aurora verloren gegaan. De fanfare bleef bestaan en er werd later ook een toneelvereniging opgericht. Gedurende 1971 met de viering van het 75-jarig jubileum werd de vereniging uitgebreid met een tamboerkorps en een jaar later promoveerde de fanfare via een muziek bondsconcours naar de 1e afdeling. In 1993 veranderde Aurora van fanfareorkest naar harmonieorkest: R.K. Harmonie Aurora werd de nieuwe naam. Een orkestbezetting met zowel hout en koperen blaasinstrumenten inclusief slagwerk. Voor het 100-jarig bestaan in 1997, ontving Harmonie Aurora een Koninklijke oorkonde en erepenning. In 2011 verhuisde Harmonie Aurora terug naar Woensdrecht.

waar zij sindsdien wekelijks repeteren bij Café Steffie’s. Sinds 2017 staat Harmonie Aurora onder muzikale leiding van dirigent Wilfred Werkman.

Afbeelding