Gastoptreden bij Aurora door KEM Sint Cecilia uit Huijbergen.
Gastoptreden bij Aurora door KEM Sint Cecilia uit Huijbergen.

Aurora viert 120-jarig bestaan met zeer geslaagd muziekfeest

Algemeen

WOENSDRECHT - Het 120-jarig bestaan van de muziekvereniging is door Harmonie Aurora uit Woensdrecht grootst en uitbundig gevierd. Alles is georganiseerd en opgebouwd door de leden zelf en die zijn over het verloop van het jubileum heel tevreden.

Men kon dan ook al in het begin van de middag zeggen, gezien de enorme belangstelling, dat dit weekend een groot succes is geworden. Zaterdagavond begon het feest met een reünie die door dertig à veertig mensen werd bezocht. De feesttent naast café Steffie's was voor een deel ingericht als museum, met allerlei oud materiaal. Zelfs van 1920-1935 met onder meer handgeschreven brieven en natuurlijk ontbrak de penning van het 100-jarig bestaan niet met de bijbehorende Koninklijke Oorkonde. Er was een fotocollage met foto's "terug in de tijd", die veel belangstelling trok. Na een uurtje liep de zaal vol met ruim tachtig bezoekers en begon het feest met de Valley Sound Big Band uit Roosendaal. Het duurde even voordat het dansen op gang kwam, maar de sfeer was geweldig.

Zondag bestond uit een middag live muziek. Harmonie Aurora kwam als eerste op het podium o.l.v. de nieuwe dirigent Wilfred Werkman. Heel blij zijn de leden van het orkest met hem, er is een enorme klik waardoor het heerlijk spelen is. Het liep dan ook als een trein en het klonk ontzettend goed. Ook de uitgenodigde verenigingen KEM St. Cecilia Huijbergen, Harmonie St. Caecilia Nispen, Fanfare De Volharding Putte, Harmonie St. Secilia Eensgezindheid Halsteren, Blazersensemble Dal Segno Bergen op Zoom en Muziekvereniging De Hoop Ossendrecht waren allen present om deze middag van Aurora op te luisteren. Tussen het programma door was er nog een loterij.