Start NK Tegelwippen
Start NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het NK Tegelwippen en heeft gemeente Roosendaal uitgedaagd in deze actie. 

Het initiatief is een mooie aanzet voor inwoners om ook zelf aan de slag te gaan met het ‘wippen’ van tegels. Denk daarbij aan een geveltuintje of het vergroenen van een versteende achtertuin. Wethouder Hans Peter Verroen gaf afgelopen week al aan wat het belang is van het vergroenen van de omgeving. “Het vergroenen van wijken is namelijk belangrijk, omdat het weer in Nederland steeds extremer wordt. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij is er ook steeds vaker sprake van problemen als hittestress en wateroverlast, omdat de leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.”

De gemeente neemt op diverse manieren maatregelen en biedt ook aan initiatieven van buurtcommissies te ondersteunen bij het verwijderen van de stenen en het wegbrengen hiervan. Laat deze initiatieven dan weten via 14 0164. Het NK Tegelwippen loopt nog tot en met 31 oktober. Dat betekent dat de komende maanden de gemeente blijft kijken naar mogelijkheden voor het vergroenen van wijken. Inwoners kunnen zeker zelf helpen bij vergroenen van hun tuin of wijk; www.nk-tegelwippen.nl.

Zo kunt u bijvoorbeeld een geveltuintje aanleggen. Bekijk het op: Maak je eigen geveltuin! | Duurzaam Bergen op Zoom en op www.nk-tegelwippen.nl.