De nieuwe wethouders van gemeente Bergen op Zoom.
De nieuwe wethouders van gemeente Bergen op Zoom. Foto: Dennis van Loenhout

Wethouders geïnstalleerd

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom heeft een kersvers college. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 24 mei werden de vijf nieuwe wethouders officieel geïnstalleerd. Naast burgemeester Frank Petter bestaat het college van B en W nu uit Dominique Hopmans, Joey van Aken, Joost Pals, Letty Demmers en Hans Peter Verroen.

Een nieuw begin start altijd met een afscheid, ook voor de gemeente Bergen op Zoom. Voor de nieuwe wethouders werden geïnstalleerd nam de raad eerst tijd om afscheid te nemen van wethouders Barry Jacobs, Mignon van der Zwan en Jeroen de Lange. 

Pluche

Jacobs sprak zijn trots uit over de nieuwe generatie politici – met name die van de VVD-fractie – die het stokje overnemen en noemde zijn politieke leven een “avontuur dat ik voor geen goud had willen missen”, om daaraan toe te voegen: “Voor mij plakt het pluche niet.” 

Mignon van der Zwan ging nog een stapje verder, door haar wethouderschap te betitelen als “misschien wel het allerleukste dat ik ooit heb mogen doen.” Ze voegde daar aan toen: “In de afgelopen twee jaar ben ik oprecht van Bergen op Zoom gaan houden.” 

Jeroen de Lange drukte het nieuwe college nog maar eens op het hart dat Bergen op Zoom goud in handen heeft met haar ligging, haar cultuur, haar natuur, haar inwoners, haar verenigingen en haar bedrijven. De gemeenteraad vraagt hij om geduld te hebben met het nieuwe college, zodat het de kans krijgt om te settelen. “Besturen”, zegt De Lange, “is vooral de successen van je opvolger zaaien.”

Felicitaties

De portefeuilles van de nieuwe wethouders worden binnenkort bekend. Van de gemeenteraad en hun aanwezige familieleden en vrienden namen ze alvast de felicitaties en een luid applaus in ontvangst. 

Elise, de 22-jarige dochter van de Lepelstraatse wethouder Hans Peter Verroen, weet in elk geval zeker dat de gemeente Bergen op Zoom aan haar vader een enthousiaste wethouder gaat hebben die zich voor 100% inzet voor de gemeente. “Hij werkt graag met mensen en hij vindt natuur heel belangrijk.” 

Trots

Als Verroen de belofte aflegt voor de gemeenteraad straalt zijn dochter van trots en maakt ze tientallen foto’s. “Om aan mijn broer en zus te laten zien”, zegt ze, “die konden er vanavond niet bij zijn, dus zorg ik ervoor dat ze niks hoeven missen. Dit is een belangrijk moment voor mijn vader. Toen ik mijn diploma-uitreiking had was hij er voor mij, nu hij wethouder wordt ben ik er voor hem. Ik ben trots op hem.”