Het watersnoodmonument in Halsteren.
Het watersnoodmonument in Halsteren.

Herdenking Watersnood 2023

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - De werkgroep Herdenking Watersnood 2023 bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, betrokken partijen uit Halsteren en Lepelstraat: Werkgroep Herdenking Bevrijding Halsteren, Werkgroep Herdenking Bevrijding Lepelstraat, Heemkundekring, Dorpsraad Halsteren en Dorpsraad Lepelstraat. 

Bijzonder

Zij hebben al de nodige keren vergaderd over de herdenking van de Watersnood in 2023. Dan is het 70 jaar geleden dat de mens de strijd met het water aan moest gaan en waarbij vele mensen de strijd, hun leven of geliefden verloren. Om de vijf jaar wordt de Watersnoodramp herdacht en bij de 70 jaar op bijzondere wijze.

Herinneringen
Bij iedere herdenking streven we ernaar om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan wat er gebeurde op 1 februari 1953 en vooral verteld door mensen die het meegemaakt hebben of hun kinderen. Zij leefden met de herinneringen en hun kinderen met wat hen daarbij bezighield.

Schoenendoosmiddagen
Hebt u de Watersnood meegemaakt of ben jij een van die ‘Kinderen van het water’ en wil je je herinneringen met ons delen?
We willen dit doen door ‘schoenendoosmiddagen’ op te zetten in juli en oktober, waarop u welkom bent om uw herinneringen met ons te delen.

Kijk alvast eens of je nog oude foto’s, krantenknipsels of voorwerpen hebt uit die tijd. Breng die mee en vertel ons het verhaal dat erbij hoort.

Optekenen

Dus zoek een schoenendoos op, geef die de titel Watersnood Herdenking 2023 en vul die met je verhalen en voorwerpen. Je mag je verhaal ook al optekenen en dan met ons delen. Dan kunnen we ook doorvragen.

Datums
De schoenendoosmiddagen zijn gepland op zaterdag 2 juli, 9 juli en 16 juli en op 1 oktober, 8 oktober en 15 oktober. We hebben daarvoor 3 locaties in beeld, zijnde De Til bij de kerk in Lepelstraat, Gasterij De Kladde (Lepelstraat) en het Heemhuis in Halsteren.

Aanmelden

Mocht u zich al aan willen melden, stuur dan een e-mail naar betsy.dekock@home.nl

U ontvangt dan tijdig een uitnodiging met vermelding van de locatie.