Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Joost Schijns (Foto: Armand Kertzman).</p>

Joost Schijns (Foto: Armand Kertzman).

Tweede avontuurlijk boek van Joost Schijns rolt van de pers

HALSTEREN - Joost Schijns (40) uit Halsteren maakte vorig jaar zijn debuut als schrijver met het boek ‘71 Forest Road’, het eerste deel in de serie ‘In het spoor van de Legende’. Het boek is leuk verkocht en ligt intussen in verschillende bibliotheken verspreid door het hele land. Het vervolg rolt vrijdag 23 juli van de pers bij uitgeverij Boekscout: ‘De munt van Wicklow’. 


Hoofdpersoon in zijn tweede boek is opnieuw de avontuurlijke knul Tom Roovers. Wanneer die via zijn oom in het bezit komt van een oude Ierse munt valt hij van de ene verbazing in de andere. Alles lijkt te lukken. Geen uitdaging blijkt te groot. Tom ontdekt echter al snel dat er een duistere keerzijde aan de munt zit. Samen met oom Rob reist hij af naar Ierland om op zoek te gaan naar antwoorden, maar die reis is niet zonder gevaar. Er is namelijk nog iemand die zijn oog op de munt heeft laten vallen. Iemand die er alles aan zal doen om het ding zelf in handen te krijgen. 

Joost Schijns vertelt: “Bij mijn vorige boek heb ik aangegeven dat het verhaal met name geschreven is voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Toch kreeg ik ook van volwassenen hele enthousiaste reacties op Toms eerste avontuur. Deel 2 is geschreven in dezelfde stijl en daarom dus wederom geschikt voor zowel jong als oud.” De omslag en illustraties in het boek zijn gemaakt door Ivo Jansen. 

Bibliotheek

Joost Schijns is getrouwd met Eveline en heeft twee jonge kinderen: Elin (6) en Ben (3). Sinds dit jaar is hij actief op basisschool de Wingerd in Roosendaal. “Naast mijn fijne gezin en leuke job besteed ik veel tijd aan het schrijven van verhalen. Ik heb wel gemerkt dat het promoten van een boek een vak apart is. Het is erg lastig om naast een fulltime baan en het schrijven ook nog de tijd te vinden om je boek onder de aandacht te brengen. Ik was dan ook heel blij toen ik in februari hoorde dat mijn boek in de openbare bibliotheek zou komen te liggen en daarmee dus in het hele land. Dat voelde gewoon als een enorm groot compliment”, aldus Joost Schijns. 

Liefhebbers van de serie hoeven na dit boek nog geen afscheid van Tom en zijn oom te nemen. Er zit namelijk nog een derde deel in de pen. De grote lijn daarvoor staat al ver in de steigers, maar het verhaal zelf moet nog wel helemaal geschreven gaan worden. Het is dus nog even wachten voordat we weten waar Toms volgende reis heen gaat. 

De munt van Wicklow is voor 20,99 euro te bestellen op de website van Boekscout (ISBN 9789464316223), via joostschijns.auteursblog.nl, bol.com en in elke erkende boekhandel van Nederland.

Meer berichten