Robbert Cortie (Vivoo) rukt op
Robbert Cortie (Vivoo) rukt op

Vivoo knokt zich naar zege

Algemeen

HUIJBERGEN – Een zonovergoten sportpark aan de Veenbes in Huijbergen vormde op 13 september het decor voor de tweede aflevering van de Gentlemen Derby. Na Grenswachters-Vivoo (7-1) mocht de blauwe brigade het ditmaal in eigen huis opnemen tegen ODIO. De bookmakers spraken op voorhand van een ruime zege in Ossendrechts voordeel. Men had echter beter moeten weten. Immers, in de voorbije twee ontmoetingen had ODIO het enorm lastig en kwam het niet tot winst te Huijbergen!

Andy Wierikx had zich de seizoenopening bij zijn nieuwe werkgever Vivoo anders voorgesteld en krabde zich na de oorwasing te Putte even achter de oren. De trainer nam zijn selectie bij de hand en zag het team in de midweekse bekerwedstrijd tegen Breskens (1-1) vertrouwen tanken. Voor het duel met ODIO koos men voor een andere strategie. “Grenswachters heeft een goed team. We speelden naïef, gaven de ruimtes en dus goals te makkelijk weg. We besloten om ODIO op de middenlijn op te vangen en compact en met volop strijd te spelen. Iets wat goed uitpakte.”

Vivoo begon met vaste waarden Emile van der Beek en Bouke de Waal op de bank. ODIO miste Mitchell Elenbaas en Sander Kerstens om diverse redenen. Vanaf de aftrap wisten de 22 overgebleven artiesten de vele toeschouwers in de openingsfase niet te boeien met geweldig veldspel. ODIO had pech met het uitvallen van spits Damian Elenbaas (hamstring). Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd viel in de 27e minuut toen Coen Michielsen met een dieptepass Jeremai Martina alleen voor de Vivoo-goalie Robert Samek zette en geen fout maakte, 0-1.

Vivoo stroopte echter de mouwen op en ging op zoek naar aansluiting. In de 38e minuut loste ODIO-keeper Michel Michielsen een voorzet van zijkant, de bal kwam in een scrum terecht en het was Kaylan Timmermans die van dichtbij de trekker overhaalde, 1-1. Na de gelijkmaker was ODIO het spoor totaal bijster. Vivoo op haar beurt rook bloed en knokte zich nog verder in de wedstrijd. Bas van der Heijden kwam in de 42e minuut op de rechterflank sterk door, zijn voorzet naar de tweede paal werd door goaltjesdief Dimitri Ceuppens op waarde geschat en binnengetikt, 1-2.

Na de rust bleek ODIO niet in staat om de bakens te verzetten. Op een door Samek goed gepareerde kopbal van Thomas Jansen na verschafte het zich geen enkele fatsoenlijke kans. Vivoo vocht voor wat het waard was en hield de drie punten in eigen huis. “Op een enkele speler na speelde men collectief ver onder hun kunnen. Een totale offday met Vivoo op basis van strijdlust terechte winnaar”, vat ODIO-trainer Peter van Oirschot samen.

Vivoo: Robert Samek, Jeroen van Gastel, Remco Motzheim , Ruud van Gastel , Roel Paulus, Kaylan Timmermans, Robbert Cortie (73. Emile van der Beek), Jaap van den Akker, Bas van der Heijden (89. Siep Veldkamp), Niek Lameir, Dimitri Ceuppens (82. Bouke de Waal).

ODIO: Michel Michielsen, Roy Carpentier, Raf Melsen, Luc Melsen, Coen Corré, Jeremai Martina, Coen Michielsen, Luuk de Dooij, Damian Elenbaas (20 Albert van der Kooij), Marijn Corré (73. Bradley Smeekes), Peter van Aert (55. Thomas Jansen).