Anton Mandos lezing KBO Huijbergen
Anton Mandos lezing KBO Huijbergen

Lezing 'Anton Mandos vertelt verder…' in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek sinds jaar en dag tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd.

De spreker van dit jaar, Anton Mandos, staat garant voor een middag luisterplezier Op woensdag 23 september vanaf 14.00 uur in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen. Anton Mandos, geboren in Boxtel, maar sinds jaren wonend in Kinrooi, Vlaanderen, heeft na zijn pensionering zijn kennis en kunde op radiogebied ingezet ten bate van Artsen zonder Grenzen. Zowel vanuit het hoofdkwartier in Brussel als op uiteenlopende locaties in de Derde Wereld helpt hij mensen in nood. Voor Huijbergen is Anton overigens geen onbekende. Twee jaar geleden gaf hij een boeiende lezing over het veldwerk voor Artsen zonder Grenzen.

De zaal gaat open om 13.30 uur, entree (inclusief koffie/thee) kost € 4,= voor leden van de organiserende verenigingen. Niet-leden betalen € 6,=. De netto-opbrengst komt ten goede aan Artsen zonder Grenzen. In verband met de corona-pandemie wel vooraf aanmelden per e-mail of telefonisch, uiterlijk 22 september bij Joop de Krom: joopdekrom@ziggo.nl of 06-38221099. Bij binnenkomst is er een beknopte gezondheidscheck.