De bekende Herdertjestocht in Woensdrecht gaat dit jaar niet door.
De bekende Herdertjestocht in Woensdrecht gaat dit jaar niet door.

Geen Herdertjestocht dit jaar in Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Ieder jaar is Woensdrecht in kerstsfeer een trekpleister voor velen. Niet in de laatste plaats door de Herdertjestocht, die een week voor Kerstmis wordt georganiseerd. Dit jaar zou de Herdertjestocht voor de 20e keer gelopen worden.

Wat begon als een kleine activiteit, met enkele tientallen deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een activiteit met speciale licht- en geluidseffecten met vele vrijwilligers en muziekgezelschappen. Gesteund door de vele sponsors worden nu taferelen op straat neergezet, die door vele honderden bezoekers worden gadegeslagen. En in het kader van het 20-jarig jubileum zou extra uitgepakt worden om iets bijzonders neer te zetten.

Wat in 2020 een feestelijke gebeurtenis had moeten worden in verband met deze jubileumtocht, is door Covid-19 onmogelijk geworden. Dat is duidelijk geworden na overleg met de gemeente. Daarbij kwam helder naar voren, dat het niet mogelijk is de tocht te organiseren binnen de geldende regels van het RIVM en daarbij de risico’s voor de gezondheid van alle deelnemers uit te sluiten. Met pijn in het hart heeft de organiserende werkgroep moeten besluiten de tocht af te gelasten. Dit jaar dus geen Herdertjestocht door de straten van Woensdrecht. De vrijwilligers/weldoeners, die al in de startblokken stonden, zijn allemaal al per brief op de hoogte gebracht van het niet doorgaan van de tocht. Hopelijk is volgend jaar al het corona-leed geleden en kan de tocht wel gehouden worden, op 19 december 2021.