Afbeelding

'Zoombrug gevaarlijk'

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - Onlangs vond een ongeval plaats aan de Noordzijde Zoom op de Zoombrug. Getuigen wisten te vertellen dat een langzaam rijdende scooter onderuit is gegaan en tegen de daar geplaatste lantarenpaal is gekomen. Raadslid Reinoud Krijnen heeft hier vragen over gesteld aan B en W.

'De jonge bestuurder heeft letsel aan knie en enkel. In januari van dit jaar is de toplaag van het fietsgedeelte vervangen door kale planken. Vele signalen uit de samenleving gaven aan dat de ontstane situatie levensgevaarlijk was en nu is dat weer het geval. De vervanging had te maken met een renovatie van de brug.'

'Tijdens deze werkzaamheden bleek dat de balkenconstructie nader onderzocht moest worden en dat was in mei ingepland. Derhalve had men uit praktische overwegingen de antislip achterwege gelaten. Om de ongewenste situatie op te lossen heeft ondergetekende twee weken lang intens gesproken met de ambtelijke dienst voordat er wat aan werd gedaan. Uiteindelijk werd het fietsgedeelte overspannen met kippengaas. Immers, het ging om een tijdelijke situatie. En dat klopt, want een veegmachine heeft het gaas danig bewerkt dat het moest worden verwijderd. Kennelijk vond de dienst in januari al dat het allemaal wel mee viel en dat men zich om niets heeft druk gemaakt. Immers het bordje “Het is glad bij regen” is volgens de dienst voldoende. De werkelijkheid is anders, want de brug is ook glad als het niet regent. Inmiddels zijn er al twee onnodige ongelukken gebeurd. Werkzaamheden aan de Noordzijde Zoom maken de Zoombrug extra belangrijk, omdat de route is geblokkeerd.' Krijnen vraagt of de gemeente contact opneemt met het slachtoffer en de situatie veilig maakt.


-