Het Huis van Morgen in een Pop up Store. Ook in gemeente Woensdrecht komt te zijner tijd een vergelijkbare tijdelijke voorziening om zorginnovaties te tonen.
Het Huis van Morgen in een Pop up Store. Ook in gemeente Woensdrecht komt te zijner tijd een vergelijkbare tijdelijke voorziening om zorginnovaties te tonen.

Steun voor Huis van Morgen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht wil blijven investeren in preventie en zorginnovatie om ervoor te zorgen dat mensen vitaal genoeg blijven om zolang mogelijk voor zichzelf te zorgen. Het college heeft daarom ‘ja’ gezegd tegen verdere samenwerking met het ‘Huis van Morgen’.

Het Huis van Morgen laat studenten, professionals, inwoners en mantelzorgers kennismaken met e-health toepassingen en zorginnovaties. Door gebruik te maken van moderne hulpmiddelen komt er meer gemak en comfort in de thuissituatie, waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Innovatieve toepassingen maken het bovendien mogelijk om de gezondheid van bewoners veel beter te monitoren. 

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek licht toe waarom het college dit zo belangrijk vindt: “Vitaal ouder worden is zo belangrijk nu we allemaal langer thuis blijven wonen als we ouder worden. Met de juiste hulpmiddelen kun je goed voor jezelf blijven zorgen. Technologie maakt het mogelijk om er veilig op uit te gaan, gezond te leven en te wonen en in contact te blijven met de buitenwereld en zorgorganisaties. Er is zoveel meer mogelijk dan bijvoorbeeld de traplift die we allemaal kennen. Als gemeente willen we dit actief uitdragen en onze inwoners stimuleren om innovatie te omarmen. Het Huis van Morgen werkt nauw samen met het Care Innovation Center (CIC).” 

Het Huis van Morgen is nu nog gevestigd in het Kellebeek College in Roosendaal. Maar dat gaat veranderen: het Huis van Morgen vestigt zich na de zomer om de beurt een bepaalde periode in de deelnemende gemeenten (Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht). In het najaar worden deze plannen concreter ingevuld. "In overleg met de Woningstichting gaan we kijken naar een geschikte plek", vult wethouder Van der Beek aan. Tot en met 2023 investeert Woensdrecht jaarlijks een bedrag van € 10.000.