Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bij een partijtje biljarten in ontmoetingscentrum de Wittenhorst komt heel wat kijken vanwege corona-maatregelen.
Bij een partijtje biljarten in ontmoetingscentrum de Wittenhorst komt heel wat kijken vanwege corona-maatregelen. (Foto: Bep Tielemans)

Biljarten in Wittenhorst weer mogelijk ...

HALSTEREN - Biljartliefhebbers kunnen de keu weer voor de dag halen. Vanaf heden is het weer mogelijk om in ontmoetingscentrum de Wittenhorst een partijtje te biljarten. 

Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden en moet de regelgeving van het RIVM opgevolgd worden. En daar komt om een potje te kunnen biljarten heel wat bij kijken ...
Zo wijst het bestuur van biljartvereniging Nooit Gedacht op de maatregelen die vanuit Stichting Verenigde Wijkcentra zijn opgelegd: Bij klachten van hoesten, koorts en/of grieperig zijn, blijf thuis. Er worden slechts twee biljarts tot onze beschikking gesteld: tafel 1 en tafel 3 en er mogen maximaal acht personen in de biljartzaal aanwezig zijn. Er zijn twee blokken tijd vastgesteld, te weten van 12.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Tussentijds wordt de ruimte door de beheerder schoon gemaakt. Is het aantal van 8 personen bereikt dan kan men niet in de biljartzaal. Komt u meerdere dagen per week, laat degene die nog niet heeft gespeeld voor.

Voeg daarbij de maatregelen door het bestuur van BV Nooit Gedacht: Bij de aanvang en na afloop van de partij worden geen handen geschud. Ballen worden vooraf en na afloop gedesinfecteerd. Iedere speler gebruikt zijn eigen materiaal (keu en krijt) en neemt deze altijd mee terug naar zijn stoel. Iedere speler zorgt ervoor dat bij zijn zitplaats een desinfecterend middel aanwezig is om voorafgaand aan iedere beurt zijn handen te desinfecteren. Er staat altijd maar één speler tegelijk aan de tafel. De tegenstander moet plaatsnemen op minimaal 1,5 meter afstand van de andere speler en tafel. Pas als de speler is gaan zitten, mag de tegenstander opstaan en de beurt vervolgen. Voor het dragen van een gezichtsmasker worden de voorschriften van het RIVM gevolgd. Na gebruik van toilet is het verplicht handen wassen.

Overige maatregelen

Alle afstandsbedieningen, biljartkeuen en hulpkeuen worden uit de zaal verwijderd. De biljartkasten zowel bij de bar als in de zaal gaan op slot. Men kan wel zijn keu uit de kast krijgen en neemt hem daarna mee naar huis. Men maakt gebruik van eigen materiaal (keu, krijt en handschoen). Biljart niet afdekken en speelballen op het biljart laten liggen. Tellijsten worden klaar gelegd. Ballen opleggen met papieren doekje of servetje. De beurten bijhouden op papier (balpen van thuis meebrengen). Tellijsten zijn aanwezig. Bij competitie worden de afstandsbedieningen gereed gezet met folie afgedekt en bij wisselen de folie vernieuwen, na afloop NIET opruimen. De gebruikte spullen worden de volgende ochtend weer speelklaar gemaakt en in de biljartzaal teruggeplaatst. Het bestuur rekent op medewerking van alle leden.

Meer berichten