Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Kerkberichten Zuidwesthoek

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Vanaf 1 juni mogen in de kerken weer openbare vieringen gehouden worden. De maatregelen van de overheid in verband met de coronacrisis zijn van toepassing. Er mogen maximaal 30 personen in een viering aanwezig zijn. De kerkgangers moeten zich tevoren opgeven voor de viering.

In de parochie De Bron gebeurt deze reservering telefonisch via het telefoonnummer 06-30335317 van parochiecoördinator Ad Schouw. Voor elke viering moet u zich opnieuw opgeven. U kunt dat doen elke donderdag en vrijdag VOOR die viering.

De 1,5 meter afstand-regel is van toepassing. Daarom zullen we geen vieringen kunnen houden in de kapel van de H. Zuster Marie Adolphine. In de kapel van de Broeders te Huijbergen zijn de vieringen enkel voor de communiteit zelf en dus nog besloten.

De Nederlandse bisschoppen hebben op vraag van de regering een protocol opgesteld voor de vieringen. Vanaf zondag 14 juni, Sacramentsdag, is het weer mogelijk voor de gelovigen om de H. Communie op aangepaste wijze te ontvangen tijdens de vieringen. Om veiligheidsredenen mogen de koren nog niet zingen en is er geen samenzang. Wel kan muziek verzorgd worden door het orgel en een cantor.

De vieringen in onze parochie zijn als volgt: Vrijdag 5 juni 9.30 uur: Hoogerheide: Woorddienst, diaken Ryan Keetelaar. Zaterdag 6 juni 19.00 uur: Huijbergen: Woorddienst, diaken Ryan Keetelaar, in Putte: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije. Zondag 7 juni 9.00 uur: Hoogerheide: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije, in Ossendrecht: Woorddienst, diaken Ryan Keetelaar. Zaterdag 13 juni 19.00 uur: Huijbergen: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije, in Putte: Woorddienst, diaken Ryan Keetelaar. Zondag 14 juni 9.00 uur: Hoogerheide: Woord- en Communieviering, diaken Ryan Keetelaar, in Ossendrecht: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije. Zaterdag 20 juni 19.00 uur: Huijbergen: Woord- en Communieviering, diaken Ryan Keetelaar, in Putte: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije. Zondag 21 juni 9.00 uur: Hoogerheide: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije, in Ossendrecht: Woord- en Communieviering, diaken Ryan Keetelaar. Zaterdag 27 juni 19.00 uur: Huijbergen: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije, in Putte: Woord- en Communieviering, diaken Ryan Keetelaar. Zondag 28 juni 9.00 uur: Hoogerheide: Woord- en Communieviering, diaken Ryan Keetelaar, in Ossendrecht: Eucharistieviering, pastoor Frans Verheije.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

In verband met het coronavirus kerkdienstbezoek van tevoren aanmelden bij de scriba via de mail: scriba@pkgw.nl

Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag 17.00 uur voorafgaande aan de te bezoeken kerkdienst, Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. 0164-672991, www.pkgw.nl, scriba@pkgw.nl. De eerstvolgende dienst is op zondag 7 juni om 9.45 uur met Ds. W. Lolkema, Woensdrecht. Zondag 14 juni om 9.45 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Meer berichten