Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Halsteren heeft veel te bieden

HALSTEREN - Het idee kwam van mevrouw Quist, van de schoenen weet u wel: "Waarom zetten jullie in de krant niet eens een overzicht van alle ondernemers die in Halsteren iets te bieden hebben?" 

Met dat idee gingen we naar winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren. Daar zagen ze er wel iets in om op een soort plattegrond hun leden te lokaliseren. Dat heeft geresulteerd in de plattegrond op twee pagina's in de gedrukte Halsterse Krant & Zuidwestkrant. Vanzelfsprekend zijn we de ondernemers op De Beek en op de bedrijventerreinen waar dan ook in Halsteren niet vergeten. Daar komen we apart nog een keer op terug, maar nu eerst de Halsterseweg en de Dorpsstraat.

Halsterseweg

We beginnen op de Halsterseweg bij Intratuin, één van de gezichtsbepalende ondernemingen van Halsteren. Een tuincentrum met een breed aanbod waar je door de vele extra's voor je plezier naartoe gaat. Niet iedereen weet dat de De Molen naast Intratuin allerlei ambachtelijke producten verkoopt. Naast volkorenmeel, bloem, spelt, maismeel en gerstemeel maakt de molenaar ook een groot aantal kant-en-klare producten. Schuin tegenover de molen is Bernaards Transport gevestigd, een middelgroot familiebedrijf dat het predicaat 'Hofleverancier' voert. Tussen de molen en de fietsen van De Kock vinden we Reijstar. Iedereen in de buurt weet inmiddels dat je voor houtskool bij Reijstar moet zijn. Speciaalzaak LOFT 56, naast Bernaards Transport, beschikt over ruim drieduizend vierkante meter aan eigentijdse lifestyle met moderne landelijke meubels en sportieve, stijlvolle trendy dameskleding. De Kock Tweewielers staat voor ruime keus, deskundig advies en vakkundige reparaties. Het Döner Huys, schuin tegenover De Kock, is hét adres voor een overheerlijke pizza.

Dorpsstraat

Voorbij de rotonde beginnen we in de Dorpsstraat bij Cafetaria Vogelenzang en we bespreken dan eerst heel de linkerkant van de straat. Daarna gaan we terug naar Helmig en zeggen we iets over de rechterkant van de Dorpsstraat. Naast Vogelenzang zit paaldansstudio UpsideDown en reisburo VakantieXperts. Quist Schoenen staat voor vakkundig en vriendelijk advies. De reparatieafdeling en de ruime collectie worden door de klanten bijzonder gewaardeerd.
Weer wat verder in de Dorpsstraat vinden we Kaas & Toost. De klanten zoeken en vinden hier absolute topkwaliteit. Bakkerij Nagelkerke en IJssalon Maddey's zijn nieuw in Halsteren. Echte warme bakker Nagelkerke is in de wijde regio bekend om de Brabantse worstenbroodjes; Maddey's IJssalon biedt het gehele jaar door een ruime keuze in verschillende smaken vers ijs. Keurslager Frank en Marleen van der Zande is van oudsher gevestigd in Halsteren, een ondernemer waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Weer iets verder vinden we Lotus. Als mensen zeggen 'in Halsteren hebben ze 'n goeie Chinees', dan bedoelen ze Lotus. Bakkerij van Broekhoven heeft in en rond Halsteren een naam opgebouwd met zijn fantastische gebak. Monique Groenten & Fruit timmert intussen een jaar aan de weg in Halsteren. 'Smaakvol' op alle gebied zal deze onderneemster zo goed als zeker een blijvertje worden. Ook de ondernemers van Gall & Gall zijn redelijk nieuw in Halsteren; deze ervaren, sympathieke mensen zijn een verrijking voor ons winkelaanbod.
Na Zeeman en Kruidvat volgt Arno Kommers, een vertrouwde eigentijdse woonwinkel met oog voor detail en kennis van de nieuwste ontwikkelingen op interieurgebied. Naast Kommers zit Secured-IT, voor computeraankopen of -reparaties én professionele aanleg van camera- en beveiligingssystemen. Ernaast is Den Schrijnwerker gevestigd. De Vleesmarkt valt in de smaak door de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Ben van der Heiden zien, zorg & horen is midden op het dorp gevestigd. na een intensieve verbouwing van de voormalige Marskramer is hier 'een paleisje' ontstaan, waar de klanten in een ruime, prettige omgeving deskundig geholpen worden.
Een stukje verderop vinden we Juwelier Goudsmid Ooms, daar is het op alle gebied 'alles goud wat er blinkt'. Iets verder in de Dorpsstraat vinden we Stomerij Kolibrie. Hier wordt al uw textiel gereinigd met de meeste zorg en vakmanschap en op milieuvriendelijke wijze. Jij Mode biedt trendy dameskleding en accessoires in een steeds nieuwe collectie. Hiernaast is een ABN-Amro pinautomaat gevestigd.
Kapsalon José is weer zo'n gevestigde naam in Halsteren. Van oudsher betrouwbaar maar wel met de tijd meegegaan. Na Van de Ven fashion en 't Groenendaeltje bevindt zich Curvy by Rian, waar vrouwen met een maatje meer het hart kunnen ophalen aan trendy mode en schoenen. Dan krijgen we BrainWash en ernaast een zonne- en beauty studio. Bij Bakker Bogers komt de Halsternaar niet alleen voor het 'dagelijks brood' maar ook voor de gezellige lunchroom. Café-Zaal Tivoli is nog een echt gezellig dagcafé, waar je overdag terecht kan voor een kop koffie en een potje biljarten. Bovendien is Tivoli de thuishaven voor veel plaatselijke verenigingen. Naast Tivoli zit cafetaria Plaza Dorpszicht, voor uitgebreid snacken of ontspannen zitten in het restaurantgedeelte.

Vervolgens komen we bij De Azalea, Hema en Café-Feestzaal De Roos, hét adres voor feesten, darten en biljarten. 4 All Ages is een speciaalzaak in gemak- en hulpmiddelen met een ruim assortiment medische en orthopedische artikelen. Primera Halsteren is voor klanten de vertrouwde winkel in de buurt met een unieke combinatie van producten en diensten. Van lectuur, kaarten, kantoorartikelen, boeken, cadeaukaarten tot en met loterijen, post.nl en ING. Met Lienepien en Blend54 beschikt het dorp Halsteren over modezaken met een eigen identiteit en sfeer waarin de klant zich op haar gemak voelt. Blend54 is een multi brand store waarin de uitstraling van de winkel en de collectie één geheel vormen; de tijdloze collectie van Lienepien staat voor comfort, kwaliteit en vrouwelijkheid.

Verderop in de Dorpsstraat is Verbogt Rockx Uitvaartverzorging gevestigd, de onderneming die de kunst verstaat om een overledene stijlvol naar de laatste rustplaats te begeleiden. Verder naar de hoek zit dan nog dagcentrum De Colweghe en achter de gevel van het oude raadhuis met het jaartal 1633 kun je eten en drinken. Nabij de rotonde richting De Beeklaan vind je tenslotte aan de linkerzijde de doorkijk naar Van der Vlugt Accountants. Een onderneming met het breedst mogelijk aanbod op hun vakgebied maar ook een bedrijf dat betrokken is bij de Halsterse samenleving door sponsoring van evenementen en verenigingen.

Rechterkant

We gaan terug naar het begin van de Dorpsstraat. Aan de rechterzijde tegenover Vogelenzang vinden we makelaar Helmig. Overal in Halsteren en omgeving vinden we borden van Helmig terug, een belangrijke speler op de lokale huizenmarkt. Ook CapsNobel en Take5 bevinden zich op locatie 't Lindeke. Onderneming CapsNobel Accountants & Belastingadviseurs is actief in de accountancy, belastingadvisering en administratie en ondersteunt klanten uit alle denkbare branches.

De volgende winkel die we tegenkomen is Albert Heijn Halsteren aan Vogelenzang, één van de vele vestigingen van het vertrouwde AH-concern. Na de Huiskamer van Halsteren en Natuurgeneeskundig & Hypnotherapeute Mariëtte van Lierop treffen we dan midden op het dorp Baas Assurantiën en Hypotheekshop, al lang geworteld in Halsteren met alles op het gebied van verzekeringen en hypotheken. Naast Baas bevindt zich het kantoor van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant, waar wekelijks een veelgelezen huis-aan-huiskrant in elkaar gezet wordt en waar de website Halsterse-Zuidwestkrant.nl onderhouden wordt. Dan PLUS Halsteren, een begrip bij elke Halsternaar door het rijk geschakeerd aanbod van PLUS. Maar ook omdat PLUS Halsteren midden in de dorpssamenleving staat door het ondersteunen van talloze plaatselijke initiatieven. De Bloemenstal is actief geweest op verschillende locaties in de Dorpsstraat. Klanten die kwaliteit herkennen zoeken De Bloemenstal, altijd iets bijzonders wat altijd weer in het oog springt.

In het stukje Burgemeester Mastboomplein is de Dierenartsenpraktijk gevestigd en Haarfijn-kapsalon-Halsteren, waar in een stijlvolle entourage de klant 'haar- en beauty kundig' verwend wordt.

Na de openbare bibliotheek en de pinautomaat van de Rabobank treffen we Baas Makelaars, het vertrouwde makelaarskantoor met de sympathieke uitstraling. Nog voor de Quirinuskerk is in de voormalige pastorie biedt Mamaloe professionele kinderopvang aan. Zowel met groepen voor dagopvang als met buitenschoolse opvang heeft dit kinderdagverblijf een goede naam opgebouwd.

Het Poortje fietsen is een begrip in het dorp met alles op het gebied van fietsen én snelle vakkundige reparatie. Bij Royal Kapsalon worden dames, heren en kinderen klantvriendelijk benaderd en tot grote tevredenheid vakkundig geknipt. Na praktijk voor fysiotherapie Piessens, café Dorps Koffiehuis komen we bij de RegioBank Halsteren/Westenburg Financiele Diensten. In een mooi ruim pand worden bezoekers persoonlijk en laagdrempelig te woord gestaan met deskundig advies voor jong en oud. We eindigen in de Dorpsstraat bij De Glasfabriek, het atelier waar zulke mooie dingen gemaakt worden dat het hoog tijd wordt dat heel Halsteren daar eens een kijkje gaat nemen. 

Meer berichten