Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Teamcoördinator Elly-May van Ginneken presenteert de cheque voor de Stichting Roparun, met teamleden Marcello Hoezen en Jules Theuns.
Teamcoördinator Elly-May van Ginneken presenteert de cheque voor de Stichting Roparun, met teamleden Marcello Hoezen en Jules Theuns. (Foto: Dennis van Loenhout)

Team De L'Oslopers doneert flink

OSSENDRECHT - Voor Roparunners was het afgelopen Pinksterweekend vreemd, onwerkelijk en zelfs ronduit pijnlijk. Normaal zou de Roparun door de streek zijn getrokken, maar de coronacrisis trok een streep door die traditie. 

Ondanks dat zij – met pijn in hun hart – met Pinksteren geen Roparun liepen, doneert het team alsnog 17.500 euro aan de Stichting Roparun.

Normaal gesproken is een Roparunteam het hele jaar bezig om geld in te zamelen voor het goede doel. De Stichting Roparun gebruikt dat geld om het leven van kankerpatiënten waar mogelijk te veraangenamen, bijvoorbeeld door de aanschaf van hoofdhuidkoelers, maar ook voor de exploitatie van vakantiewoningen die kankerpatiënten kunnen gebruiken. Zoals elk jaar gingen De L’Oslopers fanatiek van start na de Roparun van 2019. De mosselavonden van november, de verkoop van vogeltaarten gedurende de winter en de verkoop van Roparunloten in het voorjaar brachten in totaal maar liefst 17.500 euro op. Hoewel die opbrengst zou kunnen meetellen voor het financiële eindklassement de Roparun van 2021, besloten De L’Oslopers de donatie nog dit jaar te maken.

“Die beslissing hebben we bewust genomen”, zegt teamcoördinator Elly-May van Ginneken. “De laatste maanden staat alles in het teken van de coronacrisis, maar dat betekent niet dat er geen kankerpatiënten meer zijn. Juist nu hebben ze het extra zwaar, omdat de reguliere zorg door de coronacrisis zo onder druk staat. De Stichting Roparun is dit jaar harder nodig dan ooit, daarom is het zo zuur dat er geen Roparun is, want daarmee is er ook geen opbrengst voor al die goede doelen die de Stichting Roparun helpt. Daarom hebben we besloten om dit jaar toch geld over te maken, en we zien gelukkig dat andere teams dat ook doen. Roparun of niet: wij staan achter al die mensen die vechten tegen kanker.”

Lopers van team De L’Oslopers zijn inmiddels weer gestart met hun gezamenlijke trainingen, dus het hele team kijkt alweer vooruit naar 2021. Zodra het kan gaat het team door met al geplande activiteiten, zoals de bingo en de lezing van de Belgische darmkankerspecialist Luc Colemont, die tijdens de coronacrisis vastzat in Italië, waar zijn echtgenote woont. “Het is een bijzondere tijd”, zegt Elly-May, “maar ons enthousiasme voor de Roparun is er niet door veranderd. Was het maar vast 2021, zodat dit alles achter de rug was en we met Pinksteren weer op pad kunnen.”

Meer berichten