Afbeelding

Moppen om even te lachen ...

Algemeen

HALSTEREN - Vroeger had je van die echte moppentappers. Als zo iemand begon, dan was er geen houden meer aan. Wij hebben weer een aantal van die 'dijenkletsers' verzameld. Even lachen kan geen kwaad in deze bijzondere tijden. Veel plezier.

Ambtenaar

Piet komt de werkkamer van een ambtenaar binnen en zegt: "Meneer toch, het stikt hier van de vliegen." "Ja", zegt de ambtenaar, "het zijn er 68."

Kastelein

Er komt een man een bar binnen, die oorspronkelijk uit Spanje komt, maar al een aantal jaren in Nederland woont. De man raakt aan de praat met de kastelein en diezelfde kastelein prijst de Spanjaard om zijn perfecte beheersing van Nederlandse taal. Op een gegeven moment zegt de Spanjaard: "Kastelein, rondje van ikke." "Nee", zegt de kastelein, "dat moet zijn: rondje van mij." "Dat is ook goed", zegt de Spanjaard.

Puzzel

Meneer Jansen zit apetrots te kijken. Zijn vrouw vraagt: "Wat is er eigenlijk aan de hand?" "Nou", zegt meneer Jansen, "ik heb deze puzzel in twee dagen kant en klaar weggelegd, terwijl er op de doos staat vijf tot acht jaar."

Poelier

Zegt de ene haan tegen de andere haan: "Ga je mee naar de poelier, naar de naakte vrouwen kijken."

Doelpunt

Bij de plaatselijke voetbalvereniging F.C.C. staat een man met een Duitse herder. Elke keer als de tegenstander een doelpunt maakt, begint hij te blaffen. Ik vraag zo aan die man: "Wat doet die hond als de thuisclub een doelpunt maakt?" Zegt de man: "Dat weet ik niet, ik kom hier pas drie jaar."

Tandarts

Een vrouw komt bij de tandarts binnen en zegt: "Ik ben zo bang van die behandeling, ik krijg nog liever een kind", waarop de tandarts antwoordt: "Dan moet de stoel anders."

Condooms

Er komt een man bij de drogist 364 comdooms halen. De drogist wijst de man erop dat een jaar 365 dagen heeft, waarop de man zegt: "je denkt toch niet dat ik het elke dag doe zeker."

Gespaard

Een man van tachtig jaar wil een kamer voor de nacht in een hotel midden in Amsterdam. Hij gaat naar die kamer samen met zijn vriendin. De vriendin, stevig van postuur en hoogblond, zal zo'n jaar of dertig zijn. De volgende morgen komt de man zo fris als een hoentje zijn krantje halen bij de hotelbalie. Een uur later komt de blonde spetter strompelend en dodelijk vermoeid de hoteltrap af. De portier van het hotel vraagt aan de blonde dame wat er allemaal gebeurd is. Zegt de verfomfaaide dame: "Hij had tegen me gezegd, dat hij heel zijn leven gespaard had en ik dacht dat het geld was."

Afgevallen

Een man van 150 kilo heeft een dieet gevolgd en is vreselijk afgevallen. Hij is op tachtig kilo uitgekomen, maar als vervelende bijkomstigheid hangt zijn vel los en in plooien over zijn lichaam. Hij gaat naar een dokter die bekend staat om zijn slimme oplossingen.
De dokter zegt: "We stropen die losse vellen van beneden af op en leggen er op je hoofd een knoop in. Als je nu in het vervolg een hoed gaat dragen, is alles opgelost." Na een week of vier komt de man op controle en de dokter vraagt hoe het ermee gaat. Nou zegt de man: "Alles gaat goed, maar als ik moet plassen, moet ik het bovenste knoopje van mijn overhemd losmaken."

School

Joep heeft geen zin om naar school te gaan en belt naar de directeur van school met de mededeling: "Joep is ziek." De directeur vraagt: "Met wie spreek ik." "Met mijn vader", zegt Joep.

Gekken

Twee gekken brengen elke dag de krant rond. Op zekere dag worden ze 's morgens wakker en er woedt een vreselijk noodweer. Zegt de ene tegen de andere: "We brengen vandaag geen kranten weg." De andere zegt: "Daar ben ik het volkomen mee eens." Een uur of vier later komt de ene gek kletsnat thuis. Vraagt de andere: "Waar kom jij vandaan?" "Nou", zegt hij, "ik ben even overal gaan vertellen, dat we vandaag geen krant brengen."