Afbeelding

Even moppen tappen ...

Algemeen

Opscheppen

Polleke uit Antwerpen, John uit Texas en Hans uit Hamburg zitten samen aan de bar van een Amsterdams café. Na een paar glazen bier gaan de sterke verhalen over en weer. John uit Texas zegt: “Ik heb een ranch met 100.000 koeien. ” Hans uit Hamburg zegt: “Ik heb tien Mercedessen voor de deur. ” Polleke uit Antwerpen zegt: “Ik heb een penis van 70 centimeter.” Na een paar uur en ook onder invloed van de drank raken ze goed bevriend en John uit Texas zegt: “Ik moet bekennen dat ik eigenlijk maar 10.000 koeien heb.” Hans uit Hamburg zegt: “Ik heb geen tien maar slechts één Mercedes voor de deur. ” “Dan zal ik ook de waarheid maar vertellen”, zegt Polleke, “ik kom niet uit Antwerpen maar uit Brussel."

Slaapcoupé

Een man en een vrouw liggen bij elkaar in de slaapcoupé van een trein. Nadat ze zich aan elkaar voor gesteld hebben, gaat de vrouw in het bovenste bed liggen en de man kruipt onderin. Ze vinden het wel een rare situatie om door het lot verbonden zo in dezelfde coupé terecht te komen, maar ze leggen zich al gauw neer bij de situatie. Na een tijdje vraagt de vrouw aan de man of hij “even een deken voor haar wil pakken”, waarop de man zegt: “Zullen we trouwens maar net doen of we getrouwd zijn.” ”Dat vind ik prima”, zegt de vrouw. Hij: “Pak jij die deken dan zelf maar.”

Napoleon

Een werkster komt op hoge poten paviljoen Z van het gekkenhuis binnenlopen omdat iemand haar stofzuiger heeft gejat. Voordat ze goed en wel binnen is, wordt ze aangesproken door een man die zegt dat hij Napoleon is. “Al was je Jezus Christus”, zegt de werkster, “ik wil mijn stofzuiger terug.” Roept er iemand uit de hoek van de zaal: “Ik hoor mijn naam noemen.”