Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Een paar mensen genieten van een lekker hapje vleermuis ergens aan de andere kant van de wereld, en een aantal maanden later kunnen pastoor en diaken niet meer voorgaan in openbare vieringen. Het coronavirus (een woord wat men bijna niet meer kan horen) heeft niet alleen de maatschappij grotendeels stilgelegd, maar ook het kerkelijk leven. Een onwezenlijke tijd.

Zo is de Goede Week en Pasen voorbij. Te gek voor woorden. En nu?

De bisschoppen en paus Franciscus hebben opgeroepen om te bidden. Hoezo? Dat God deze pandemie teniet doet?! Kan God zoiets doen?Berichten beweren dat COVID-19/Coronavirus een straf van God is. Dat is te lezen in het Reformatorisch Dagblad, ook de woorden van de Zimbabwaanse minister van defensie en een Amerikaanse pastor, die transkinderen de schuld geeft van deze zogenaamde ‘goddelijke ingreep’. Nee, COVID-19/Coronavirus is geenszins een straf van God. Laten we ons liever richten op de oproep om te bidden. Bidden! Ja, maar! Bidden dat God in ons persoonlijk leven ingrijpt om te behoeden dat wij geïnfecteerd worden; ofwel genezen? Nee.

Jezus trok zich terug om te bidden in de woestijn, om zich voor te bereiden op zijn missie. Hij trok de berg op om te bidden na de verkondiging en het wonder van de ‘brood vermenigvuldiging’ De avond voor zijn lijden ging Hij naar de Olijfberg om te bidden. Niet om te ontkomen aan zijn lijden, maar om dit te aanvaarden, een plek te geven in het leven. De leerlingen waren onder de indruk van zijn bidden, en vroegen hem: ‘Heer leer ons bidden’ en Jezus zei: ‘Als jullie bidden, gebruik dan deze woorden, ‘Onze Vader…..’ En toen volgde wat voor ons vertrouwde woorden geworden zijn. Laten wij zo blijven bidden. En zo open blijven staan om het wonder van God in ons leven te laten blijven gebeuren. Elke dag opnieuw.

Pastoor F. Verheije, diaken R. Keetelaar.

Protestantse kerk Woensdrecht

Ook in maand april gaan de kerkdiensten in de Protestantse kerk te Ossendrecht niet door. Wanneer ds. W. Lolkema preekt, wordt dit uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl (26 april).

Verzorgingshuizen Parochie de Bron

In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.

Christoffelparochie

Quirinuskerk Halsteren en Antonius van Padua Lepelstraat

Zaterdag 18 april: Eucharistieviering: Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41. Intenties: Toos Man, Antonius Goossens, Dian Roosenboom – Suijkerbuijk en Afra van Wezel – ‘t Jong.

De Antonius van Paduakerk in Lepelstraat is iedere dinsdag- en zondagmorgen geopend van 11.00 tot 12.00 uur om iedereen die daar prijs op stelt de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken. Uiteraard houden we ons bij een bezoek aan de kerk aan de geldende richtlijnen van het RIVM en onze overheid. Voor alle eucharistievieringen kunnen op dinsdagmorgen misintenties opgegeven worden via ons secretariaat, telefoon 0164-682525 en overige dagen op nummer 0164-682575. Allen een goede gezondheid en veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Sint Martinuskerk Halsteren

Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.