Afbeelding

Lichte toename van corona Woensdrecht

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het aantal coronobesmettingen in gemeente Woensdrecht is in een week tijd licht gestegen, van vier naar zes volgens de GGD. Toch blijkt dat steeds meer mensen coronaklachten hebben terwijl ze niet getest zijn. Aan de Sportlaan in Hoogerheide is een extra post ingericht waar inwoners met klachten terecht kunnen, zodat wachtkamers bij huisartsen ontlast worden.

Dit deelde burgemeester Steven Adriaansen woensdagmiddag mee. "Waarschijnlijk is er een meervoud aan besmettingen, in verband met de testcapaciteit moeten we voorzichtig zijn met de cijfers die dagelijks door de GGD worden verstrekt. Bij de GGD ligt de prioriteit anders dan een lijst bijhouden." Als burgemeester blijft hij medeleven tonen, al wordt persoonlijk contact met de corona-patiënten moeilijk. Van overlijdensgevallen ten gevolge van corona is gelukkig nog geen spraken in de gemeente Woensdrecht.

Voor alle mooie initiatieven die ontstaan willen burgemeester en wethouders hun waardering uitspreken. Er is een soort estafette opgestart om dwars door de gehele gemeente symbolisch een attentie uit te reiken.

In relatie tot handhaving is de noodverordening aangepast. Het houden van anderhalve meter afstand is hierin opgenomen. Hier wordt op gehandhaafd op diverse locaties in de gemeente die door politie, jongerenwerk en gemeente zijn aangeven. Boa's controleren extra op naleving, delen waarschuwingen uit en indien nodig boetes. Tot nu toe was dat laatste niet nodig maar in omringende gemeenten is al wel beboet. Ook zijn werkafspraken gemaakt over wie waar als hulpverlener wordt ingezet. Via sociale media ontvangt de gemeente ook signalen waar extra op te letten.

Nachtverblijf op campings en bed and breakfasts is niet toegestaan met uitzondering van arbeidsmigranten en hulpverleners. Er komt een noodverordening aan dat natte gedeelten als douches op campings worden afgesloten.

Wat dienstverlening op het gemeentehuis betreft is afgelopen tijd in het bijzonder het sluiten van huwelijken bekeken. Burgemeester Adriaansen: "Er stonden twintig huwelijken op het programma maar daarvan is de helft uitgesteld. Begrijpelijk want ook het bijbehorende feest kan niet doorgaan. Een huwelijk voltrekken kan onder voorwaarden in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Op deze locatie kunnen maximaal 22 mensen bij een formeel huwelijk aanwezig zijn. Bij een gratis huwelijkssluiting in een kleinere ruimte mag alleen het bruidspaar met getuigen aanwezig zijn."

Voor geboorteaangifte is gemeente Woensdrecht een digitaal product aan het ontwikkelen.

Afbeelding