Wethouder Patrick van der Velden en burgemeester Frank Petter.
Wethouder Patrick van der Velden en burgemeester Frank Petter. Foto: Bep Tielemans

Forse bijdrage Delta Agrifood

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De gemeente Bergen op Zoom is verheugd dat de aanvraag van de zogenaamde Regiodeal voor het Delta Agrifood Business (DAB) is goedgekeurd. 

Hierdoor is duidelijk geworden dat het DAB €710.000 subsidie vanuit de Regiodealgelden zal ontvangen. Duidelijk is dat het DAB in de zuidwestelijke delta steeds meer vorm en invulling krijgt.

Wethouder Patrick van der Velden zegt in een eerste reactie blij te zijn met met deze concrete financiële ondersteuning van de ontwikkelingen in het DAB vanuit het Rijk en de Provincie Noord-Brabant, Breda en Tilburg. De aanvraag is ingediend samen met de HAS Hogeschool en REWIN. Het bedrijfsleven heeft de aanvraag daarnaast ook ondersteund.
“Samen met onze strategische partners zetten we deze middelen in om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de Agrofoodsector te stimuleren en te faciliteren. Het DAB dient daarbij als ontmoetingsplaats, opleidingscentrum, en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit", aldus Van der Velden.
Daarnaast zullen de middelen gebruikt worden om de opdracht van de raad aan het college verder in te vullen. De opdracht houdt in dat het (bedrijven)netwerk van Agrofood gerelateerde activiteiten in de Regio West-Brabant uitgebreid wordt, de binding van het aantal studenten en young professionals aan de regio wordt verhoogd en dat de praktijkactiviteiten in Bergen op Zoom vanuit de HBO en MBO-locaties in de regio zullen toenemen.