Actie voor voedselbank
Actie voor voedselbank

Samen sterk voor de Voedselbank

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - Deze week is een actie gestart voor de voedselbank. Aangezien de voedselbank met tekorten te maken heeft is dit erg belangrijk. Petra Kats: "Niemand weet in deze onzekere tijd hoe het verloop van het coronavirus gaat. De aanvragen bij de voedselbank nemen nu al toe. Naar mijn mening zal dit alleen maar toenemen."

"Voor iedereen is dit een hele vervelende periode die is aangebroken. Niemand weet wat hij van het coronavirus moet verwachten", vervolgt Petra Kats, die zich graag even voorstelt. "Mijn kinderen werken in het Amphia Ziekenhuis en bij de PLUS in Halsteren. Omdat zij zich inzetten voor de maatschappij wil ik dit graag ook doen. Normaal ben ik vrijwilliger bij de midgetgolfbaan Meilust en mantelzorger van mijn vader. Na diverse berichten over de tekorten bij de voedselbank, heb ik besloten om me hiervoor in te zetten. Ook heb ik dit vernomen van mensen uit mijn omgeving dat ze gebruik gaan maken van de voedselbank en de groep zal naar verwachting alleen maar groeien. Dit omdat bedrijven failliet zullen gaan, ontslagen vallen, ziektes enzovoorts, niemand weet wat er komen gaat. Niemand hoeft honger te hebben hier in Nederland naar mijn mening. Daarom vraag ik bij dezen om hulp. Samen staan we sterk. De voedselbanken kampen met enorme tekorten!"

De bedoeling is om een aantal verzamelpunten op te zetten zodat iedereen die dat wil iets kan bijdragen. Mensen kunnen een verzamelpunt zijn of iets doneren. Petra rijdt zelf in de ochtend de verzamelpunten af om hetgeen is ingebracht gelijk door te brengen naar de voedselbank. Zodat er zo veilig mogelijk gewerkt kan worden. Aanmelden kan via facebook op naam Petra Kats. of via e-mail: petrakats79@gmail.com. Bij haarzelf en bij haar pa en ma zijn de eerste verzamelpunten.

Inmiddels zijn er zeven verschillende inzamelpunten: Julianastraat 26 in Halsteren. Rector de Kortstraat in Halsteren, Wilhelminaveld 75 in Bergen op Zoom, Wouwsestraatweg 37 te Bergen op Zoom, Regerstraat 19 in Bergen op Zoom, Gagelboslaan 155 te Bergen op Zoom en Elisadonk 70 in Roosendaal. Vanaf maandag zal verzamelpunt 8 geopend zijn aan Marmotberg 29 in Roosendaal. Ook heeft PLUS Halsteren een verzamelpunt voor dit doel mede mogelijk gemaakt. "Helpt u ook mee? Samen staan we sterk!", aldus Petra Kats namens alle verzamelpunten.

Actie voor voedselbank
Actie voor voedselbank
Actie voor voedselbank
Inzamelpunten voedselbank
Afbeelding
Afbeelding