Online leerplatform over natuur en duurzaamheid | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Online leerplatform over natuur en duurzaamheid

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het Corona-virus heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Ondertussen is in de natuur de lente begonnen. 


Het is nogal een tegenstelling: de zorgen en onzekerheden die wij nu ervaren en de natuur die de lentekriebels voelt en zich klaarmaakt voor nieuw leven, groei en bloei. Normaal gesproken is dit een prachtige periode dat we de natuur ingaan met de (school)jeugd, maar dit jaar is alles anders.

Met een online-programma wil het Natuurpodium de natuur toch een beetje in huis brengen zodat het leren, ontdekken en beleven doorgaat en een positieve impuls kan geven in deze moeilijke tijd. Leerkrachten kunnen met hun klas meedoen aan een mini-project. In een project gaan de leerlingen een probleem onderzoeken en oplossingen bedenken. Het eerste project richt zich op Natuur in de Stad. Andere projecten volgen. Kijk hiervoor op onze website www.natuurpodium.nl. Een groep of schoolklas aanmelden doe je bij maarten@natuurpodium.nl

Kinderen kunnen individueel of met hun klas meedoen aan een mini-campagne. Wekelijks wordt er een nieuwe challenge online gezet. We beginnen met de Tuin&Balkon-Bingo! Kijk hiervoor op Facebook-pagina www.facebook.com/natuurpodium. Aanmelden hoeft niet, voor vragen kun je terecht bij lenneke@natuurpodium.nl. Voor vragen, ideeën en opmerkingen kun je ons bereiken op info@natuurpodium.nl.

Meer berichten